Samen naar een wereld die beter werkt

Onze textielindustrie heeft enorme impact op de wereld. Met elkaar zorgen we voor 8 tot 10% van de uitstoot van alle broeikasgassen ter wereld. Dat moet anders! Het goede nieuws is: het kan anders.

Duurzame oplossingen bieden prachtige kansen en mogelijkheden. En vaak zijn ze simpeler dan je denkt. 

 

Doe de duurzaamheidstest!

Benieuwd hoe duurzaam jullie bedrijfskleding al is? Doe onze Groen, Groener, Groenendijk Duurzaamheidstest!

 

Van lineair naar circulair

Natuurlijk: we kunnen de wereld niet van vandaag op morgen veranderen. Dat kan zelfs Groenendijk niet :) Maar we kunnen de beweging naar een circulaire economie wel stimuleren. Nederland wil in 2050 een volledige circulaire economie zijn. Als aanjager van duurzaamheid en circulariteit in de textielindustrie dagen wij onszelf uit om in 2040 al volledig circulair te zijn!

 

What's in a name: GROENendijk

Bij Groenendijk Bedrijfskleding staan we nooit stil. Elke dag zoeken we naar manieren om onze producten en diensten nog duurzamer te maken. We doen onderzoek, we experimenteren en we innoveren. Onze kennis en ervaring vertalen we naar de praktijk. 

Een jas gemaakt van PET-flessen

In het Europese onderzoekproject CircTex zijn we samen met andere partijen aan de slag gegaan om een circulaire productielijn te ontwikkelen. Het resultaat? Een polyester reflectiejas gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Aan het einde van het gebruiksleven kan deze jas volledig gerecycled worden tot nieuw textiel. Wij gebruiken deze methode nu voor al onze polyester producten, zoals de FS Close werkbroek en softshell-jas.

Digitaal Product Paspoort

Vanaf 2027 is een digitaal product paspoort verplicht voor ieder kledingstuk. Onze aanpak? Niet afwachten, maar doen! Met ons Digitaal Product Paspoort (DPP) heb je direct inzicht in jouw kledingstuk: van de herkomst, onderhoud, certificeringen tot recycling. Je scant eenvoudig de QR-code in het label om alle informatie in te zien.

Bestel gratis een fysiek exemplaar van Groen, Groener, Groenendijk!