Over Groenendijk Bedrijfskleding

Groenendijk Bedrijfskleding is sinds 1997 een toonaangevende totaalleverancier van bedrijfskleding, bedrijfsschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen in de gehele Benelux met een focus op duurzaamheid. Binnen onze samenleving speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol, wij zijn dan ook continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden en innovaties op dit gebied. In het verleden hebben wij bewezen elke klus aan te kunnen, hoe groot ook. Ons doel is om jou te ontzorgen van A tot Z, gezamenlijk brengen we jouw specifieke wensen en behoeften in kaart en worden de meest comfortabele, unieke en eigentijdse ontwerpen geproduceerd die 100% aansluiten bij jouw organisatie!

Wat wij doen

Centraal vanuit Woerden verzorgt Groenendijk alles rondom jouw bedrijfskleding! Van het ontwerp tot de productie en van een persoonlijke webshop tot voorraadbeheer en het logistieke traject. We kunnen alles naar jouw wens inrichten. Bij het hoofdkantoor in Woerden bevindt zich ook een showroom waar alle mogelijkheden te bekijken zijn en een productiehal waar alle kleding voorzien wordt van bedrukking, borduring of vermakingen. Gedurende alle werkzaamheden en processen focust Groenendijk zich op duurzaamheid en circulariteit. Voor alles zoeken we naar de meest duurzame en innovatieve oplossingen. Onze positie als koploper op het gebied van duurzaamheid willen wij  graag behouden! Vanuit Woerden zetten alle collega’s zich dag in dag uit in om de ruim 100.000 dragers in Nederland iedere dag fluitend aan het werk te laten gaan in comfortabele en kwalitatieve bedrijfskleding. 

Hoe het begon

Groenendijk Bedrijfskleding is van oorsprong een familiebedrijf uit Woerden, hoofdstad van het Groene Hart, gelegen in de provincie Utrecht waar eigenaar Marien Groenendijk in 1997 vanuit huis is begonnen met de verkoop van bedrijfsschoenen, welke per fiets werden afgeleverd bij de klant. Met oog voor duurzaamheid heeft Groenendijk Bedrijfskleding de dienstverlening in de afgelopen jaren verder uitgebreid en heeft de organisatie bewezen diverse complexe en grote klanten te kunnen voorzien in hun behoeften. Wij zetten ons als reus binnen de bedrijfskleding markt graag in voor andere reuzen!

Missie

De impact van de textielbranche op het milieu is groot. Met dat in ons achterhoofd proberen wij stap voor stap de milieu-impact van onze topproducten te verlagen. Wij kunnen de wereld niet alleen veranderen. Wel kunnen we met ons handelen bijdragen, inspireren en activeren. Samen met de klant bekijken we de beste kwalitatieve en duurzame mogelijkheden die passen bij de wensen en behoeften. Het delen van specifieke kennis en het geven van trainingen over de zes pijlers staat centraal om ons personeel naar een hoger niveau te tillen. Wij bieden een groot scala services aan waardoor het totale proces rondom bedrijfskleding soepel verloopt en iedereen fluitend aan het werk gaat. De focus ligt naast de top 500 op overheidsinstellingen, zorg-, installatie-, logistieke- en beveiligingsorganisaties en het openbaar vervoer.

Visie

Groenendijk Bedrijfskleding wil koploper zijn binnen de bedrijfskledingmarkt in de Benelux. Daarnaast is het ultieme doel om 100% circulaire bedrijfskleding aan te kunnen bieden en daarmee willen wij het duurzaamste bedrijf binnen onze bedrijfstak zijn. Wij beschikken over gespecialiseerde collega’s met de juiste kennis en focus om de klant van het beste advies te voorzien. Hierdoor gaat iedereen fluitend aan het werk! Zo maken wij het verschil voor mens en milieu.

Men ziet ons onterecht nog als werkkledingboer met enkel veiligheidsschoenen in het schap. Toegegeven: wij hebben niet de air van de gouden deurknoppen, de rode loper en de cognac-walmen die je toewaaien. Onze kracht is júist dat wij alles in huis hebben. En bovendien from scratch kunnen ontwerpen, produceren en volledig ontzorgen.

Jaap Groeneweg, algemeen directeur

Medewerkers Groenendijk Bedrijfskleding

Bij Groenendijk Bedrijfskleding werken ruim 200 collega’s onder leiding van algemeen directeur Jaap Groeneweg, commercieel directeur Dick Cozijnsen en operationeel directeur John de Ruiter. Verdeeld over de diverse afdelingen zet iedereen zijn kennis en kunde in om dragers van de beste kwaliteit bedrijfskleding te voorzien. Van Productontwikkeling tot Inkoop en van Customer Operations tot Logistiek, iedere afdeling is van belang in het proces naar nieuwe bedrijfskleding.

schiphol-grijs.svg
Rijkswaterstaat_Logo.svg

Hoofdvestiging

Groenendijk Bedrijfskleding
Carrosserieweg 5
3445 BC Woerden