Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA. Wij vinden het van groot belang dat de producten die wij dagelijks in- en verkopen onder de juiste sociale arbeidsomstandigheden worden vervaardigd en zo duurzaam mogelijk worden geproduceerd. Op deze pagina is informatie te vinden over duurzame & circulaire producten, retourname en innovaties.

Stap voor stap verbeteren we onze producten en verlagen we de milieu-impact. Dit doen we door duurzame materialen te gebruiken en innovatieve diensten vorm te geven. Bewust zijn van wat, hoe en waarom iets wordt gebruikt vinden wij belangrijk. Onze afdeling productontwikkeling is creatief en continu op zoek naar verbetering.

Groen, Groener, Groenendijk

Duurzaamheid. Circulariteit. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. We laten je graag zien hoe het ook kan!

 

Innovatie

Een duurzame en circulaire samenleving is ons doel. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. 

Duurzame en circulaire bedrijfskleding

Duurzame en circulaire bedrijfskleding start bij duurzaam ontwerpen. Gerecycled of biologisch materiaal heeft een andere milieu-impact dan traditioneel materiaal. Er wordt in steeds meer producten standaard duurzamer materiaal gebruikt. In ons assortiment hebben we een aantal vooruitstrevende duurzame merken.

In een klantspecifiek traject is het voornamelijk de klant die de keuze maakt hoe duurzaam een kledingpakket wordt. Design, kleur en materiaal keuze kunnen een verschil maken. We willen dat onze klanten begrijpen waarom iets duurzaam of circulair wordt geproduceerd, in plaats van op de traditionele manier te confectioneren. Zo kunnen er bewuste keuzes gemaakt worden.

Code of Conduct

Groenendijk Bedrijfskleding zet zich in voor het produceren van hoogwaardige en ethisch verantwoorde producten. Wij streven ernaar zaken te doen in overeenstemming met alle toepasselijke wet- en regelgeving op het gebied van mensenrechten, milieu en productveiligheid (conform OESO-richtlijnen). De Code of Conduct beschrijft de verwachtingen van Groenendijk Bedrijfskleding ten aanzien van de omstandigheden waaronder de producten worden gemaakt. Iedereen die met ons zaken doet, dient de Code of Conduct te ondertekenen. We werken graag samen met leveranciers die onze waardes delen en zich inspannen op sociaal en milieu gebied. Klik op de Code of Conduct om meer informatie te krijgen over onze richtlijnen.

 

Duurzame en Circulaire bedrijfskleding

Wij zijn vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid en altijd op zoek naar de nieuwste mogelijkheden om de milieu-impact van onze producten te verkleinen.

WEAR2GO

Dankzij WEAR2 garen kunnen verschillende materialen van elkaar gescheiden worden en gemakkelijker gerecycled worden. 

Begrijpen waarom iets duurzaam, circulair of onverstandig is, zorgt voor bewuste keuzes.

Puck Jager, CR

Duurzame schoenen en From Scratch

Duurzame en circulaire bedrijfsschoenen

Naast de ontwikkeling van duurzame bedrijfskleding blijft ook de ontwikkeling van duurzame bedrijfsschoenen niet achter. Er is nagedacht over het materiaal, design en recycling na de levensduur. Naast innovaties op gebied van duurzaamheid, voldoen deze schoenen ook aan diverse veiligheidseisen en -normen. 

 

Het duurzame kledingmerk "From Scratch"

Ons kledingmerk From Scratch draagt verantwoordelijkheid voor mens en milieu met duurzame, recyclebare en circulaire bedrijfskleding. We waarborgen eerlijke productie en daardoor gebruiken we steeds meer duurzame materialen. Producten die functioneren in een circulaire kringloop is het doel. De fabrieken waar onze producten worden geproduceerd, worden periodiek geauditeerd door Amfori BSCI. Onze inkopers zijn zich bewust van de risico’s in verschillende productielanden. Lees hier meer over From Scratch.

Duurzame en Circulaire bedrijfsschoenen

Zet stappen met duurzame bedrijfsschoenen. Veilig en comfortabel werken start met werkschoenen die passen bij de werkomgeving.

TextilePoint - retoursysteem

Al enkele jaren doen wij onderzoek naar hoe kleding beter gerecycled kan worden zodat de gebruikte grondstof wordt omgezet naar een nieuw garen, dat weer bruikbaar is voor nieuwe kleding. Eén van de initiatieven is het retour serviceprogramma TextilePoint. Hiermee nemen we gebruikte kleding retour. Vervolgens sorteren wij de verschillende kledingstromen uit op grondstof gebruik, zodat het kan worden gerecycled en er nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. Veel producten zijn nog niet ‘designed for recycling’. Hierdoor wordt het overgrote deel ingezet in de productie van isolatiemateriaal voor bijvoorbeeld in huizen en Inmiddels hebben we steeds meer producten die zijn ontworpen voor recycling en wordt het steeds beter mogelijk om kleding hoogwaardiger te recyclen.

 

In totaal hebben in de afgelopen jaren 100.000 kilo textiel retour genomen wat nu weer hergebruikt is in allerlei verschillende producten!

Refurbishment

Heb jij een refurbished artikel ontvangen?

Op onze pagina Duurzame & Circulaire bedrijfskleding lees je hier meer over!

Innovatie

Naast efficiënt werken, zien wij duurzaam handelen als standaard. Deze uitgangspunten versterken elkaar en leggen de basis voor innovatie. Om impact te maken zijn de huidige technieken in de textielindustrie niet voldoende. Er is een flinke kloof tussen wat we willen en wat we op dit moment kunnen. Om deze kloof te overbruggen, grijpen wij met beide handen technologische ontwikkelingen aan en starten we nieuwe, soms onverwachte, samenwerkingen. Wij geloven dat het een teamspel is. Groenendijk alleen kan niet de wereld veranderen. Wel kunnen we met ons handelen bijdragen, inspireren en activeren.

Innovatie

Naast efficiënt werken, zien wij duurzaam handelen als standaard. Deze uitgangspunten versterken elkaar en leggen de basis voor innovatie.

TextilePoint

Dankzij het TextilePoint retourprogramma krijgt gebruikte kleding een tweede leven!

Bekijk in deze video een greep uit onze duurzame initiatieven

Meer weten?

Heb je vragen over MVO na het lezen van deze pagina? Neem gerust contact met ons op.