Persoonlijke beschermingsmiddelen tijdens corona

Persoonlijke beschermingsmiddelen beschermen ons tegen gevaren. Onze gezondheid is belangrijk en door de huidige coronacrisis waar wij ons met zijn allen in bevinden is persoonlijke bescherming en hygiëne misschien wel belangrijker dan ooit. ‘Het nieuwe normaal’ heeft als gevolg dat er in veel meer verschillende beroepen persoonlijke beschermingsmiddelen zoals mondkapjes en desinfecterende handgel nodig zijn. 

Bij Groenendijk ben je aan het juiste adres

Heb jij persoonlijke beschermingsmiddelen nodig om jouw personeel op een verantwoorde en veilige manier aan het werk te laten gaan? Neem contact met ons op! Wij adviseren je graag!

 

Samen staan we sterk!

PBM voor bedrijven en organisaties

Wij vinden het belangrijk dat de beschikbare persoonlijke beschermingsmiddelen op de locaties terecht komen waar deze het hardst nodig zijn. Ons aanbod persoonlijke beschermingsmiddelen is dan ook niet bedoeld voor de particuliere verkoop maar uitsluitend voor bedrijven en beroepen waarbij het gebruik hiervan van belang is. Denk aan onder andere medewerkers bij overheids- en semioverheidsinstellingen, in het openbaar vervoer, logistiek, beveiliging, detailhandel, horeca en contactberoepen zoals (para-)medische beroepen (zorg) en persoonlijke verzorging.

 

De vijf belangrijkste persoonlijke beschermingsmiddelen tijdens de coronacrisis

  • Mondkapje
  • Veiligheidshesje
  • Desinfecterende handgel
  • Veiligheidsbril 
  • Handschoenen 

 

Om de kans op verspreiding van het virus te verkleinen zijn er verschillende maatregelen die genomen kunnen worden door bedrijven en organisaties. Het dragen van een mondkapje kan hieraan bijdragen. Ook het dragen van een veiligheidshesje met de opdruk ‘1,5 meter afstand’ helpt en herinnert klanten van een supermarkt of reizigers in het OV aan het feit dat zij afstand moeten houden van de medewerkers. Daarnaast is het wassen en desinfecteren van de handen enorm belangrijk, stel op meerdere plekken in jouw bedrijf, winkel, restaurant, et cetera, desinfecterende handgel ter beschikking. Een veiligheidsbril en handschoenen bieden ook bescherming.

Download de PBM brochure

Snel te leveren persoonlijke beschermingsmiddelen

Veiligheidshesje inclusief opdruk "1,5 meter afstand"

“1,5 meter afstand houden!” Dat is op dit moment heel belangrijk. Om jou en jouw medewerkers hierbij te helpen leveren we veiligheidshesjes met de boodschap om 1,5 meter afstand te houden. De hesjes zijn in het geel en oranje verkrijgbaar en je hebt ook mogelijkheid om jouw bedrijfslogo op de hesjes te laten drukken.

Mondkapjes

Als vanzelfsprekend worden de medische mondkappen uitsluitend aan de medische zorgverlening verstrekt. De overige mondkappen bieden voldoende bescherming tijdens de uitvoering van de hierboven vermelde contactberoepen. Wij hebben verschillende soorten mondkappen beschikbaar die te verkrijgen zijn in diverse aantallen en snel geleverd kunnen worden. Een aantal zijn wasbaar en her te gebruiken terwijl anderen voor eenmalig gebruik geschikt zijn. Weten wat voor jouw bedrijf en de daar bijhorende werkzaamheden het meest geschikt is? 

 

Desinfecterende handgel

Met desinfecterende handgel kunnen medewerkers en klanten eenvoudig hun handen desinfecteren. Hierbij hebben zij verder geen water en zeep meer nodig. We kunnen snel een variant van 250 ml of van 500ml leveren.

 

Let op: door de grote vraag naar PBM kan de beschikbaarheid van onze persoonlijke beschermingsmiddelen snel veranderen. Het PBM corona team bekijkt iedere dag alle mogelijkheden voor de aanvragen die bij ons binnenkomen. Op het moment hebben wij helaas geen grote hoeveelheden wegwerphandschoenen of veiligheidsbrillen beschikbaar om snel te kunnen leveren. Hetzelfde geldt door het landelijke tekort ook voor de medische mondmaskers. Heb je toch één of meerdere van deze PBM nodig? Neem dan even contact op, we zoeken graag naar een passende oplossing.

Custom made persoonlijke beschermingsmiddelen

Wij kunnen de veiligheidshesjes en mondkapjes eventueel naar wens personaliseren en voorzien van jouw bedrijfslogo. Hierdoor blijven medewerkers voor iedereen herkenbaar en kunnen zij op een veiligere manier de werkzaamheden uitvoeren. De veiligheidshesjes zijn in het geel en oranje verkrijgbaar. De mondkapjes zijn in het wit en zwart beschikbaar (voor de mondkapjes inclusief logo geldt een minimale afname van 5.000 stuks).

Meer weten over PBM tijdens de coronacrisis?

Heb je vragen over de persoonlijke beschermingsmiddelen? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

 

Breed assortiment Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM)

Wij leveren een breed assortiment helmen, brillen (op sterkte), gehoorkappen, stofmaskers, volgelaatsmaskers, gelaatsschermen, disposable overals en handschoenen. Er zijn tal van verschillende merken, maten en mogelijkheden. De PBM adviseur adviseert je over de beste opties voor jou en jouw medewerkers.


Risico-inventarisatie

Als bedrijf ben je verplicht in de risico-inventarisatie en -evaluatie de benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen te beschrijven. In samenwerking met jouw medewerkers en een adviseur kan in kaart gebracht worden welke middelen noodzakelijk zijn en welke voorkeur jouw medewerkers hebben voor specifieke producten. De medewerkers moeten tenslotte prettig hun werkzaamheden uit kunnen voeren zonder daarbij te worden belemmert door beschermingsmiddelen die niet handig of comfortabel zijn.

Direct uit voorraad leverbaar

Bij onze locatie in Woerden maken we gebruik van een groot magazijn waar veel artikelen op voorraad liggen en waar wij dankzij de nieuwste technologie en automatisering snel bestellingen kunnen uitleveren op ieder gewenst adres, bijvoorbeeld op het werk of thuis. Wij geven graag advies over de meest geschikte beschermingsmiddelen voor jouw organisatie! 

Veiligheid boven alles

Veilig werkt beter! Ben je op zoek naar het juiste advies passend bij de risico’s in jouw werkomgeving? Wij helpen je graag verder. 

PBM team

Heb je een vraag?

Jouw veiligheid staat voorop! Wij adviseren je graag. 
Neem gerust contact met ons op.