FS Close: onze circulaire bedrijfskledinglijn

Bij Groenendijk zit duurzaamheid in onze vezels. Wij zijn aanjager in de textielbranche en zetten ons elke dag in om onze producten en diensten beter te maken. Onze kennis en ervaring hebben we in de praktijk gebracht met FS Close: onze eigen duurzame en circulaire bedrijfskledinglijn.

Alle kledingstukken in deze bedrijfskledinglijn worden met veel zorg gemaakt. Met FS Close streven we naar draagcomfort, veiligheid en topkwaliteit mét oog voor mens en milieu.

FS Close staat voor het sluiten van de textielketen: 'Together we close the loop'.

 

Wat maakt FS Close uniek?

  • Alle artikelen zijn te recyclen tot nieuwe kledingstukken
  • Duurzame en circulaire bedrijfskleding mét oog voor mens en milieu
  • Voldoet aan de strengste milieunormen
  • Gemaakt van gerecyclede en biologische stoffen
  • Volledig inzicht over herkomst, onderhoud en hergebruik

 

Van top tot teen in FS Close

De collectie van FS Close bestaat uit sokken, een poloshirt, een trui, een softshell-jas en een werkbroek. En daar stoppen we niet. Dit jaar breiden we de collectie verder uit. Zo kan jij van top tot teen lekker aan het werk in onze circulaire bedrijfskledinglijn.

Van duurzaam naar circulair

In 2016 begonnen we met From Scratch met producten van biologische en gerecyclede grondstoffen. Maar we wilden meer. Een volledig circulaire bedrijfskledinglijn. En dat is FS Close.

Inmiddels kunnen alle stoffen gerecycled worden tot nieuwe producten. Om het recyclingproces te versimpelen, maken we gebruik van speciaal Wear2-garen. Dit zorgt ervoor dat we de verschillende onderdelen van een kledingstuk gemakkelijk van elkaar kunnen scheiden.

Met FS Close bieden we een bedrijfskledinglijn aan die te recyclen is tot nieuwe kledingstukken, die voldoet aan de strengste milieunormen, die gemaakt is onder goede sociale omstandigheden en waarbij de herkomst transparant is. 

 

Circulariteit is innoveren

Op internationaal en nationaal niveau staat er ingrijpende wetgeving op stapel voor een duurzame textielindustrie. Zo wil Nederland in 2050 een volledig circulaire economie zijn. 

Bij Groenendijk dagen we onszelf elke dag uit om onze producten en diensten beter te maken. Als aanjager van duurzaamheid en circulariteit in de textielbranche gaan we dan ook een stapje verder. We blijven vooruitlopen op de markt en willen in 2040 al volledig circulair zijn. Met FS Close, maar ook met andere initiatieven zoals de circulaire BOA-kledinglijn.