FS Close: onze circulaire bedrijfskledinglijn

Bij Groenendijk zit duurzaamheid in onze vezels. Wij zijn aanjager in de textielbranche en zetten ons elke dag in om onze producten en diensten beter te maken. Onze kennis en ervaring hebben we in de praktijk gebracht met FS Close: onze eigen duurzame en circulaire bedrijfskledinglijn.

Van duurzaam naar circulair
In 2016 zijn we begonnen met From Scratch (FS). We maakten producten van biologische en gerecyclede grondstoffen. Maar we wilden meer. Een volledig circulaire bedrijfskledinglijn. En dat is FS Close. 

Inmiddels kunnen alle stoffen gerecycled worden tot nieuwe producten. Om het recyclingproces te versimpelen, maken we gebruik van speciale Wear2®-garen. Dit zorgt ervoor dat we de verschillende onderdelen van een kledingstuk gemakkelijk van elkaar kunnen scheiden.

Met FS Close bieden we een bedrijfskledinglijn aan die te recyclen is tot nieuwe kledingstukken, die voldoet aan de strengste milieunormen, die gemaakt is onder goede sociale omstandigheden en waarbij de herkomst transparant is.

Van top tot teen in FS Close

De collectie van FS Close bestaat uit een polo, sweater, worker, softshell jacket en sokken. En daar stoppen we niet. We zijn continu bezig met doorontwikkeling. Zo kun jij, van top tot teen, lekker aan het werk in onze circulaire bedrijfskleding. 

Circulariteit is innoveren

Op nationaal en internationaal niveau staat er ingrijpende wetgeving op stapel voor een duurzame textielindustrie; de Europese Green Deal. Door te kiezen voor de FS Close bedrijfskledinglijn zet jij al een stap in de goede richting! 

Bij Groenendijk dagen we onszelf elke dag uit om onze producten en diensten beter te maken. Als aanjager van duurzaamheid en circulariteit in de textielbranche gaan we dan ook een stapje verder. We blijven vooruitlopen op de markt en willen in 2040 al volledig circulair zijn. Met FS Close, maar ook met andere initiatieven zoals de circulaire BOA-kledinglijn.  

Benieuwd wat je kunt besparen? Bereken het hier!

De textielindustrie heeft nog steeds een veel te grote impact op het milieu. Doet jouw organisatie al een stap in de goede richting? Wij helpen je daar graag bij! Bereken met de besparingstool hoeveel je bespaart met één of meerdere polo's van FS Close.  

 

Meer weten over FS Close?

Laat dan jouw gegevens hier achter. We nemen zo snel mogelijk vrijblijvend contact met je op!