Duurzame & Circulaire bedrijfsschoenen

Zet stappen met duurzame bedrijfsschoenen. Veilig en comfortabel werken start met werkschoenen die passen bij de werkomgeving. In ons assortiment bedrijfsschoenen zijn o.a. het merk Cofra en EMMA vertegenwoordigd. Deze merken zijn één van de eerste merken met duurzame bedrijfsschoenen. Er is nagedacht over het ontwerp, de materiaalkeuze en het hoogwaardig recyclen aan het eind van de levensduur. Naast innovatief op gebied van duurzaamheid, voldoen deze schoenen ook aan verschillende veiligheidseisen.

Cofra Green-Fit

In de nieuwe Green-Fit collectie is gekozen voor duurzaam materiaalgebruik. De bovenstof is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Ook de veters zijn van dit garen gemaakt. De binnenzool wordt voor 50% gemaakt van gerecycled polyurethaan. Daarnaast wordt het afval dat ontstaat bij het produceren van de zolen weer hergebruikt in de productie. Er blijft dus geen restproduct meer over.

 

EMMA

De circulaire schoenen van EMMA zijn gemaakt van zo min mogelijk onderdelen. Bij het ontwerpen is gebruik gemaakt van 'design for recycling' is het product eenvoudig te ontmantelen. Productonderdelen worden terug gebracht naar een grondstof die weer hergebruikt kan worden voor nieuwe schoenen.

 

De veters zijn gemaakt van PET-flessen en gaan na gebruik het PET-recycling proces in. De schoenzool is gemaakt van Polyurethaan (PU) en de inlegzool is al van 70% gerecycled schuim gemaakt. Na gebruik wordt de zool gerecycled voor bijvoorbeeld vloermatten. De neus van de schoen, veterogen en veterhaken zijn gemaakt van staal. Dit materiaal komt met de reguliere maatrecycling weer opnieuw in omloop. 

TextilePoint

Een product is ontworpen om aan het einde van de levensduur terug te komen in de keten. Het TextilePoint programma is hiervoor een middel. Bij TextilePoint nemen we afgedankte producten retour en wordt het verwerkingsproces gestart. Wij vinden dat een product pas echt circulair is, als het product wordt gerecycled en teruggebracht wordt tot een hoogwaardig product/grondstof waardoor het product zijn waarde behoudt.

 

Zoek jij circulaire werkschoenen?

Neem gerust contact met ons op. Samen zetten wij een stap richting een duurzamere wereld.