De ervaring van RDW

In een ver verleden hebben RDW en Groenendijk Bedrijfskleding al eens samengewerkt. Nu er een nieuwe tender in de markt gezet werd dachten wij als Groenendijk zeker aan de vraag van RDW te kunnen voldoen. Uiteindelijk kwam Groenendijk als winnaar uit de bus en is het proces voor nieuwe werkkleding in gang gezet. Half september is de kleding uitgeleverd aan de dragers. Wij vroegen Hans Frankhuizen, Projectmanager en locatiemanager bij RDW, naar zijn ervaring met dit project.


Hoe hebben jullie het proces ervaren?
“Tijdens het aanbestedingstraject werd het voor ons duidelijk dat Groenendijk net een stapje meer voor ons kon betekenen in vergelijking met andere partijen. De samples, het produceren van kleding voor de draagproef, de kwaliteitswaarborging. Deze punten gaven ons een goed gevoel en vertrouwen. Tijdens het proces werd er altijd mee gedacht en tijd en aandacht aan ons gegeven. De verwachtingen vanuit beide partijen waren altijd duidelijk en er wordt niet om heen gedraaid. We zijn tijdens het traject heus wel eens tegen problemen aan gelopen. Zoals de stijgende containerprijzen waar iedereen mee te maken heeft gehad. Maar door de open en eerlijke communicatie is dit nooit een issue geworden.”


Hoe is het uiteindelijke pakket tot stand gekomen?
“De kleding moet aansluiten bij de uitstraling van RDW en bij de wensen van de dragers. Na het bedenken van een basis hebben we van elke locatie een collega gevraagd mee te denken en testen. Uiteindelijk hebben we met zo’n 30 collega’s weloverwogen keuzes gemaakt en de kleding getest. Tijdens de draagproef bleek er vooral qua functionaliteiten nog ruimte voor verbetering. Denk aan een extra borstzakje bijvoorbeeld. Ook de kwaliteit en het comfort heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van het pakket.”


Zijn jullie tevreden over de samenwerking?
Ja, zeker! Groenendijk neemt veel werk uit handen. Denk aan het inrichten van de bestelomgeving, waarbij ook zaken rondom de digitale veiligheid goed geregeld zijn. En de passessies op locatie zijn heel fijn. Daarnaast liggen onze artikelen op voorraad waardoor een snelle levering gegarandeerd kan worden; vandaag besteld, morgen in huis.”


Tegen het einde van het aanbestedingstraject is Jeroen Boeve is als projectmanager vanuit Groenendijk bij het project betrokken. “Bij het samenstellen van het pakket hebben we goed geluisterd naar de wensen en behoeften, vooral die van de dragers. Uiteindelijk zijn we in samenwerking met ontwerper Bas van Waayenburg en Mascot tot een nieuwe kledinglijn gekomen. De werkkledinglijn voor RDW bestaat uit een polo, sweater, spijkerbroek, worker, overall, bodywarmer, softshell, winterjas, commandotrui, stofjas en overhemd. Naast dit basispakket leveren we ook een deel representatieve kleding.

In totaal is er werkkleding geleverd voor een groep van zo’n 400 medewerkers. Het is een omvangrijk project geweest maar de samenwerking met RDW heb ik als heel prettig ervaren, er was altijd begrip.”


Een andere collega die nauw betrokken is geweest bij dit project is Sanne Jansen vanuit haar rol als productontwikkelaar. “Tijdens de implementatiefase ben ik de schakel geweest tussen RDW en ontwerper Bas van Waayenburg. Zijn de wensen vanuit RDW technisch haalbaar? Hoe krijgen we de kleur zo optimaal mogelijk zodat deze perfect aansluit bij de huisstijl van RDW? Dat zijn vragen waar ik mij mee bezig heb gehouden”.

Wij kijken terug op een mooi project en zien een prettige langdurige samenwerking voor ons!
#Fluitend aan het werk!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Voor iedereen leveren wij een pakket op maat. 
Wil je hier meer over weten?