De ervaring van Endenburg

Endenburg is al jaren klant van Groenendijk Bedrijfskleding en vervangt het kledingpakket nu voor een volledig duurzame nieuwe collectie. Het bedrijf is al jaren bezig met het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Waar eerst onder andere het pand en het wagenpark verduurzaamd werd, is het nu tijd voor de bedrijfskleding. Wij vroegen Patricia le Comte meer over de nieuwe duurzame collectie en de samenwerking.

“Wij werken hard aan het verminderen van onze CO2 uitstoot. We proberen zo min mogelijk impact te hebben op het milieu. Daarnaast moeten we als organisatie aan doelstellingen voldoen op het gebied van onze CO2 uitstoot. Hier hebben we diverse certificaten voor, zo zijn we bijvoorbeeld op niveau 3 van de CO2-prestatieladder gecertificeerd. We zijn altijd op zoek naar nieuwe verbeteringen en mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid.”

“Ook was het qua uitstraling tijd om de kleding te vernieuwen. Waar we voorheen de kleurcombinatie rood/blauw hadden, hebben we nu voor een frisse kleur blauw gekozen. Waarbij dus gebruik gemaakt is van duurzame materialen. Om ervoor te zorgen dat de medewerkers achter de nieuwe kleding staan heeft een vijftal collega’s de kleding in de praktijk getest. Deze dragers waren erg positief. De spijkerbroek heeft een fijne pasvorm en de kleuren zijn veel mooier en chiquer. Na het wassen blijft de kwaliteit van de kleding goed. Ook de reacties van de overige collega’s die het nieuwe pakket hebben gezien zijn positief!”

Relatiebeheerder Mark van Velde en Binnendienst medewerker Annette Veerman zijn vanuit Groenendijk betrokken bij de samenwerking met Endenburg.

Mark: “Aan de hand van de vraag vanuit Endenburg zijn wij naar passende artikelen op zoek gegaan. Artikelen die passen bij de werkzaamheden en natuurlijk aan de duurzame eisen voldoen. Zo zijn we uitgekomen bij een pakket waarin duurzame artikelen uit de Rewear collectie van Tricorp en duurzame artikelen van Cottover zijn te vinden.”

“Endenburg maakt ook gebruik van het TextilePoint retourserviceprogramma. Zij verzamelen de gebruikte werkkleding in een TextilePoint zak en sturen deze retour naar Groenendijk. Eenmaal aangekomen bij ons bedrijf sorteren wij de artikelen per materiaal soort en worden ze verder in het recycleproces opgenomen.”

Een samenwerking om trots op te zijn!
Op naar een duurzame toekomst!

 

Lees hier meer over Endenburg. 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Voor iedereen leveren wij een pakket op maat. 
Wil je hier meer over weten?