Groenendijk Bedrijfskleding is dé all round fabrikant zonder eigen fabriek

Groenendijk Bedrijfskleding mag zichzelf met recht het naamkaartje ‘all round fabrikant van bedrijfskleding’ opprikken. Jaap Groeneweg (algemeen directeur) staat sinds dag één aan de basis van de bijzonder succesvolle custom made productietak van het familiebedrijf. Hij legt uit waarom.

"Een paar jaar geleden ging het in de bedrijfskleding nog om het bestellen van een polo in een bepaalde kleur. Nu vertellen wij de door ons geselecteerde fabriek niet alleen de exacte kleur, maar ook hoe ze die polo moeten maken. Hoe groot wordt de kraag? De lengte, breedte en welke knopen komen erop? Dan ben je producent."

Uniek: Groenendijk biedt een bijzonder totaalpakket

Specialist

We bieden een totaalpakket. Van T-shirts, polo’s, sweaters, workwear en geüniformeerde werkkleding tot unieke maatkostuums, custom made overhemden, hoofddeksels en accessoires. Feitelijk zijn dat twee verschillende productgroepen. En er zijn niet veel collega’s in Nederland die op beide vakgebieden specialist zijn. Of kúnnen zijn.

Alles in huis

Men ziet ons onterecht nog als werkkledingboer met enkel veiligheidsschoenen in het schap. Toegegeven: wij hebben niet de air van de gouden deurknoppen, de rode loper en de cognac-walmen die je toewaaien. Onze kracht is júist dat wij alles in huis hebben. En bovendien from scratch kunnen ontwerpen, produceren en volledig ontzorgen.

Vooruitstrevend in design en service

  • Uniek ontwerp en technische vakkennis, van designkostuum tot werkbroek
  • Rechtstreekse productie bij onze zorgvuldig geselecteerde duurzame fabrieken
  • All round dienstverlening

Wij zijn succesvol, en zien potentie, in geüniformeerde en representatieve bedrijfskleding. Denk bijvoorbeeld aan de uniformen van Douane - Belastingdienst, beveiligingsbedrijven en speciaal ontworpen corporate wear. Daarin zijn wij, als all round fabrikant en met onze eigen ontwerper in huis, vooruitstrevender. En bieden bovendien services die passen bij grote aantallen.

Jaap Groeneweg, algemeen directeur

Dé fabrikant zonder eigen fabrieken

Groenendijk is feitelijk een kwalitatief hoogwaardige, duurzame fabrikant. Zónder eigen fabrieken. Hoe zit dat? "Groenendijk heeft in de loop der jaren een wereldwijd netwerk opgebouwd bestaande uit enkel de beste, duurzame fabrieken. De meest vakbekwame productielocaties, met de hoogste kwaliteit en de scherpste prijzen, waar wij rechtstreeks kunnen produceren."

 

En dat zorgt ervoor dat

  • Wij niet afhankelijk zijn van wereldwijde invloeden, zoals bijvoorbeeld stijgende invoerrechten
  • Wij de tijd hebben om ons aan te passen aan jouw tijd. Of jij jouw werknemers nu binnen 10 weken of 10 maanden in het nieuw wilt steken

In kaart gebracht

Op deze kaart staan alle door ons zorgvuldig geselecteerde fabrieken waar wij rechtstreeks mee samenwerken weergegeven. Inclusief productiemogelijkheden en levertijd per locatie.

Groenendijks bijzondere randvoorwaarden

Eigen Code of Conduct

Fabrieken moeten voldoen aan een aantal belangrijke randvoorwaarden. Daartoe heeft Groenendijk een eigen Code of Conduct samengesteld, omdat wij van iedere fabriek hetzelfde vragen. "Er zijn zoveel duurzaamheidslabels dat de klant uiteindelijk de echte duurzaamheid niet meer ziet. Het ene label focust zich op de arbeidsomstandigheden, bijvoorbeeld voldoende licht en frisse lucht. Het volgende label zoomt veel meer in op het juiste salaris en werktijden. Terwijl een derde uitvoerig beschrijft hoe hoog de brandblusser moet hangen. Wat wij belangrijk vinden op sociale en milieuvoorwaarden staat in onze Code of Conduct. Deze laten we door al onze klanten ondertekenen en voeren daar controles op uit."

 

Duurzaam, sociaal en milieubewust

Ook op het gebied van duurzaamheid stelt Groenendijk bijzonder hoge (toekomst)eisen aan haar productlocaties op het gebied van duurzaamheid. Groenendijk streeft ernaar de meest duurzame en milieubewuste onderneming in de branche te zijn.

 

 

Hoogwaardige kwaliteitscontroles

Groenendijk heeft een in house team dat tot op de detail kwaliteitscontroles uitvoert. "Het terugkoppelen wat onze afdeling dagelijks doet en de kwaliteitsrapporten die ze sturen: dat zijn de meeste fabrieken niet gewend. Er zijn productlocaties die daarop afhaken."

 

Continuïteit

Enorm belangrijk in de bedrijfskleding, zowel regulier als custom made. "Als ik bij productlocatie A duizend jassen laat maken, wil ik de volgende keer weer bij dezelfde fabriek de jas laten maken, want daar krijg ik precies hetzelfde. Ga ik naar de buurman, dan krijg ik iets anders. Onze productlocaties bieden continuïteit: een kwaliteitscontrole die wij dagelijks uitvoeren."

 

Nieuwe fabrieken

De zoektocht naar nieuwe, nóg betere en duurzamere fabrieken is een continue en waardevolle zoektocht. Fabrikanten melden zich dagelijks op het hoofdkantoor. "We blijven in gesprek gaan. Dat kost veel tijd, maar zorgt ervoor dat we de parels eruit kunnen halen. Fabrikanten met wie we écht uniek kunnen zijn. De scherpste prijs kunnen bieden. Of de meest duurzame productielocatie in handen hebben."

Wil je een uniek ontwerp, dienstverlening of wil je het allebei?

Voor jou als klant zijn het twee bijzonder belangrijke vragen: kies je voor een uniek ontwerp? Of heeft het de hoogste prioriteit om de dienstverlening, zoals maatname en voorraadbeheer, uit handen geven?

 

Wij bieden beide opties op specialistisch en hoogwaardig niveau  

  • Een volledig uniek, custom made design. Ontworpen door onze gespecialiseerde ontwerper met jarenlange technische kennis en ervaring
  • Én hoogwaardige service, met onder andere voorraadbeheer, een persoonlijke webshop, een volwaardige helpdesk, en passervice op locatie

Is op maat gemaakte kleding niet duurder?

Het antwoord op deze en andere veelgestelde vragen vind je in onze FAQ.

 

 

 

 

 

Meer weten?

Interesse gekregen in een custom made kledingpakket? Onze specialisten vertellen je graag meer.