Wij zijn blij te mogen melden dat we officieel aangesloten zijn bij de Green Deal Duurzame Zorg. Dit houdt in dat wij zorgorganisaties kunnen helpen bij hun duurzame stappen. ‘De zorg zorgsector kan en moet duurzamer’, aldus de organisatie van Green Deal Duurzame Zorg. Iedereen kan hieraan zijn steentje bijdragen en ook wij zullen dat dus gaan doen!

Zorgorganisaties maken veelvuldig gebruik van energie, voedsel en diverse grondstoffen. Deze middelen zijn nodig om mensen gezonder te kunnen maken. Maar door dit gebruik draagt de zorg wel bij aan de vervuiling van het milieu. Het doel van de Green Deal Duurzame Zorg is om deze vervuiling te verminderen. Dit wordt binnen Green Deal opgesplitst in vier pijlers.

De vier pijlers waar Green Deal Duurzame Zorg zich op richt zijn:

  • Het terugdringen van de CO2-uitstoot
  • Een gezonde werk- en leefomgeving voor zorgpersoneel en patiënten
  • Minder medicijn resten in het water
  • Circulair werken


De afgelopen tijd hebben meer dan 200 partijen de Green Deal ondertekend en werken zij allemaal via hun eigen doelen aan het verminderen van de milieuvervuiling binnen de zorg. Ons doel is om zorgorganisaties te ondersteunen bij het terugdringen van de CO2-uitstuit en bieden oplossingen voor het circulair en maatschappelijk verantwoord inkopen van bedrijfskleding. Bekijk voor meer informatie deze video waarin Peter Schijvens vertelt wat voor oplossingen wij kunnen bieden. Mogelijkheden zijn onder andere het gebruik van duurzame materialen maar ook een uitgebreid retourservice programma waardoor kleding hergebruikt kan worden. Check de video voor meer informatie!

Ben jij benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op. Wij zetten graag samen met jou stappen naar een duurzamere wereld!