Zo'n 7500 medewerkers op Schiphol zijn in het nieuw gestoken en ook nu mochten wij de security medewerkers weer aankleden. Nadat designer Karin Slegers de ontwerpen klaar had hebben wij de productie en vervolgens de levering in gang gezet. Begin december 2020 hebben de eerste beveiligers hun nieuwe werkkleding ontvangen en voor het eind van januari 2021 heeft iedere security medewerker op Schiphol zijn of haar kleding ontvangen. We hebben dit project van productie tot levering binnen een jaar tijd gerealiseerd. Dankzij de nieuwe kleding zijn zij duidelijk zichtbaar en herkenbaar voor reizigers.

Schiphol heeft de ambitie om de meest duurzame luchthaven ter wereld te zijn. Bij de productie van de nieuwe werkkleding lag de focus dan ook op duurzaamheid en circulariteit. Er is gebruik gemaakt van duurzame materialen zoals  gerecycled polyester. Ook door te kiezen voor kwaliteit wordt de levensduur van de artikelen verlengt. Wanneer de kleding toch aan vervanging toe is wordt dit via het retourprogramma van Groenendijk retour genomen. Groenendijk bekijkt dan of een artikel een tweede leven kan krijgen door het artikel als refurbished artikel in te zetten na een grondige reiniging en veiligheidscheck. Wanneer dit niet kan wordt het artikel opgenomen in het recycleproces.

Projectmanager Philippe van den Boogert kijkt met trots terug op dit project: “we hebben binnen een zeer korte tijdslijn en gehinderd door de pandemie, toch als projectteam de doelstellingen van de klanten weten te behalen.”

Voor elke functie binnen Schiphol is een aparte kledinglijn ontworpen door designer Karin Slegers.  Elke functie vraagt namelijk om andere eisen aan het draagcomfort. Ondanks de verschillen vormt de bedrijfskleding samen één geheel doordat het gebaseerd is op de kenmerken van Schiphol, zoals de kleuren. Bovendien zijn medewerkers goed herkenbaar voor reizigers door het Schiphol-logo op de achterkant van alle bovenkleding.

Dankzij de jarenlange ervaring van Groenendijk Bedrijfskleding binnen de security branche hebben de beveiligingsbedrijven binnen Schiphol ook nu weer voor Groenendijk als leverancier gekozen. Hopelijk zijn er komende zomer weer duizenden bezoekers per week op Schiphol die het nieuwe tenue in het echt kunnen bewonderen. 

Wil je de nieuwe werkkleding nu alvast bekijken? Check de video!