Heeft u het al gehoord? Afgelopen zomer is de nieuwste BOA handboei gelanceerd! Wellicht heeft u hem al bewonderd tijdens het BOA congres op 2 oktober in Apeldoorn waar wij de handboei hebben geshowd. Wij zijn namelijk één van de exclusieve hoofdleveranciers van deze nieuwe BOA handboei!

Voordelen van de nieuwe handboei
De nieuwe handboei is 30 procent lichter dan de oude stalen handboei, aangezien hij niet van staal en aluminium is gemaakt maar van magnesium, roestvrij staal en kunststof. De sterkte blijft natuurlijk onveranderd, de boeien weerstaan een trek- en drukkracht van minimaal 300 kilo. Dankzij een speciale sluiting is het aanslaan van de handboei makkelijker geworden in vergelijking met de oude boei.

Vergelijkbaar met de politiehandboei
De handboei is vergelijkbaar met de politiehandboei en wordt ook geproduceerd en geleverd door dezelfde fabrikant. De boei voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen en is net zoals de politie boei donkerder waardoor hij in de nacht minder opvalt. Hij wordt geleverd met meerdere sleutels en kan daarnaast ook door de politie geopend worden wat een eventuele overdracht van een verdachte makkelijker maakt. Tot slot kan de handboei opgeborgen worden in de gesloten koppeltas, de klassieke lederen open handboeidrager maar hij kan ook over de riem heen gedragen geworden.

Kortom, de nieuwe handboei brengt veel verschillende voordelen met zich mee en is een hele verbetering ten opzichte van de oude.

Meer weten of benieuwd naar wat wij verder allemaal doen? Neem gerust contact met ons op of maak een showroom afspraak!

Kijk hier voor meer informatie over het complete BOA-pakket.