Alert Logistiek is de logistieke partij die iedere dag hard werkt om de CO2 uitstoot tot 0% terug te dringen. Als koploper in de transitie naar schoon en groen vervoer kan een duurzame partner voor de bedrijfskleding natuurlijk niet achterblijven. Alert Logistiek heeft voor de dienstverlening van Groenendijk gekozen waarbij verschillende duurzame opties worden benut. Zo is er gekozen voor een duurzaam kledingpakket en inname van gebruikte werkkleding waar weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden.

Nieuw duurzaam kledingpakket

Alert Logistiek heeft de keuze gemaakt voor de duurzame opties in bedrijfskleding én werkschoenen. Qua kleding is gekozen voor de duurzame Rewear collectie van Tricorp. Dit kledingpakket bestaat uit een mix van gerecycled polyester en biologisch katoen. Met de keuze voor dit duurzame kledingpakket wordt er per medewerker ongeveer 7,51 kg minder CO2 uitgestoten. Naast de voordelen voor het milieu heeft dit kledingpakket nog een voordeel. Dat is namelijk de prijs. Deze Rewear collectie van Tricorp is nauwelijks duurder dan de ‘normale basic’ collectie van Tricorp.

Het is een mooi pakket. De jas is goed wind- en waterdicht. In de winter is dat natuurlijk hartstikke fijn. In de zomer zou een dunner vest een goede aanvulling op het pakket zijn. Gelukkig wordt het pakket hier nog mee aangevuld. 

De broek zit ook heel lekker. Het is een lekker dunne stretch stof en ik kan er alles in kwijt.

Marcel & Arthur

Groene stappen dankzij duurzame werkschoenen

Naast de groene stappen die gezet worden dankzij de keuze voor de duurzame werkkleding worden er letterlijk nog meer groene stappen gezet door de keuze voor werkschoenen uit de Cofra Green Fit collectie. De buitenzijde van deze werkschoenen is gemaakt van 100% gerecycled TEXPET, er zijn wel negen plastic flesjes per paar in verwerkt. Daarnaast beschikt elk model uit de GREEN-FIT over 100% gerecyclede veters.

Hergebruik oude kleding

Ook over de oude kleding is nagedacht. Deze wordt ingezameld via het TextilePoint retourprogramma en gerecycled. De kleding zal hergebruikt worden in bijvoorbeeld isolatiemateriaal of stoelen in de automobielindustrie. Hierdoor krijgt de kleding een tweede leven en wordt het textiel niet zomaar vernietigd.


Naast het duurzame werkkledingpakket rijdt dit duo sinds een aantal weken in een 100% elektrische bus! De slogan ‘Leading the way to zero CO2’ is dus zeker van toepassing op Alert Logistiek!

 

Dit zijn weer mooie stappen naar een duurzamere wereld en minder CO2 uitstoot!