Hét landelijke BOA-uniform; volgens de officiële VNG-richtlijnen

Sinds de publicatie van de VNG-handreiking in maart 2014, zijn alle Nederlandse gemeenten verplicht om hun BOA’s uit domein 1 in een landelijk BOA-uniform te steken. Dit nieuwe BOA-uniform moet namelijk voldoen aan richtlijnen die beschrijven hoe het eruit moet zien, zodat BOA’s van alle gemeenten duidelijk herkenbaar zijn. Groenendijk Bedrijfskleding was medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze handreiking en helpt gemeenten bij hun keuze voor dit landelijk BOA-uniform.

 

De vijf elementen waaraan het BOA-uniform volgens de VNG aan moet voldoen

  • NAAM | één naam die betrekking heeft op de functie die wordt vervuld
  • KLEUR | donkerblauwe tinten gecombineerd met lichtblauwe tinten
  • LOGO | zichtbaarheid van het officiële BOA-logo
  • UNIEK KENMERK | een op zichzelf staand integraal herkenbaar item
  • TYPOGRAFIE | gebruik van het font ‘frutiger’

 

VNG-richtlijnen

Nieuwsgierig naar wat er in de VNG-richtlijnen staat?
Klik dan op onderstaande button.

 

Waarom één landelijk BOA-uniform voor de BOA openbare ruimte?

Een BOA openbare ruimte is enerzijds benaderbaar, dienstbaar en behulpzaam en anderzijds stelt hij/zij de norm en handhaaft de wet- en regelgeving. Om te zorgen dat de opsporingsambtenaren van alle Nederlandse gemeenten duidelijk herkenbaar zijn voor alle inwoners heeft de VNG richtlijnen opgesteld waar het nieuwe BOA-uniform aan moet voldoen. Bij de ontwikkeling van dit landelijk BOA-uniform heeft Groenendijk deze VNG-richtlijnen (draagcomfort, kwaliteit en functionaliteit) centraal gesteld, waardoor je verzekerd bent van de juiste identiteit én kwaliteit van het nieuwe BOA-uniform openbare ruimte.

Gemeente Harderwijk Logo van

“De persoonlijke webshop was toen wij de keuze voor Groenendijk hebben gemaakt wel echt uniek. Maar naast de webshop zijn jullie professioneel en leveren jullie kwaliteit. Ook werden we vanaf de eerste kennismaking prettig geholpen!”

M. Timmer, Handhaving gemeente Harderwijk BOA
Gemeente Groningen Logo van

We dragen het BOA kledingpakket van Groenendijk al een tijd en zijn uitermate tevreden over de kwaliteit en de pasvorm. Het sluit goed aan op de eisen en wensen met betrekking tot de werkzaamheden van onze kledingdragers. De voorgeschreven VNG kleding verschilt per leverancier. Maar Groenendijk bedrijfskleding heeft een wat strakkere uitstraling en oogt daardoor professioneler.
De gebruikte materialen en stofsamenstelling is prima. Ook in de zomer met warm weer is het goed te dragen. De keuzemogelijkheden voor onze kledingdragers binnen het BOA pakket zijn uitgebreid. Daarnaast is de mogelijkheid voor Maatname op locatie erg makkelijk en efficiënt.

Dhr. I Burgerhout, Gemeentelijke Opsporingsambtenaar (G.O.A.), Toezichthouder A.P.V. Bijzondere Wetten, Inspecteur Drank- en Horecawet BOA

De voordelen van Groenendijk Bedrijfskleding

Door onze jarenlange ervaring en uitgebreide klantenpakket, vind je bij Groenendijk het breedste, modernste en meest complete aanbod BOA-artikelen van Nederland. Van speciale BOA-broeken voor dames tot kogelwerende vesten in BOA-kleurstelling: je kunt het zo gek niet bedenken of Groenendijk levert het in passende BOA-uitvoering. Bovendien zijn al onze producten van hoge kwaliteit en beschikken we over enorm grote voorraden, waardoor je nooit lang hoeft te wachten op vervangende of nieuwe kleding.

 

Een aantal van de vele voordelen van Groenendijk op een rijtje

  • Jarenlange ervaring in BOA-kleding
  • Grootste aanbod BOA-artikelen van Nederland
  • Snelle levertijd door grote voorraad
  • Gebruik van moderne materialen en pasvormen
  • Persoonlijke dienstverlening afgestemd op uw wensen
gemeentegroningen-grey.svg
harderwijkgrey.svg

Meer weten?

Overtuigd van onze kennis en kunde? Neem dan contact op met één van onze BOA-kledingspecialisten. Zij voorzien je graag van gedegen advies!