Maak indruk in stijl met representatieve bedrijfskleding

Bedrijfskleding is allang niet meer alleen functioneel. De juiste representatieve kleding kan van jouw anonieme medewerker een wandelend – en vooral stijlvol – visitekaartje maken. Maar wat maakt kleding representatief? En zijn er bepaalde kledingvoorschriften waar de verschillende branches rekening mee moeten houden? Hier lees je alles over de diverse stijlen. En de experts van Groenendijk geven nuttige kleding-tips en -adviezen.

Op deze pagina lees je meer over

 • Wat versta je onder representatieve kleding?
 • Is representatieve kleding per branche verschillend?
 • Hoe je een unieke stijl creëert binnen jouw branche
 • Wie nog meer onderscheid wil maken, kiest voor details
 • Wat is stijl?
 • Een gewaagde kleur kiezen

Wat is representatieve kleding eigenlijk?

Leg deze vraag voor aan de – uiteraard bijzonder representatieve – medewerkers van Groenendijk en de antwoorden zijn even divers als de enorme hoeveelheid representatieve kledingstukken in de sfeervolle showroom.

Je bent een ambassadeur voor het bedrijf waar je voor werkt. Dus als je naar je werk komt, vind ik dat het áltijd representatief moet zijn.

Peter Schijvens, Business Development Manager

Bij een representatieve functie vinden wij het belangrijk dat

 • De kleding er netjes uitziet
 • Eigentijds is
 • De waarde van het bedrijf uitstraalt
 • De functie direct duidelijk is
 • De medewerker écht het gezicht van het bedrijf is

 

Als jouw medewerkers zich écht prettig voelen in hun representatieve kleding, stralen ze dat uit in hun werk. Ons voornaamste doel is dan ook: zorgen dat alle medewerkers die de kleding dagelijks dragen goed in hun pak zitten.

Creëer een unieke stijl binnen jouw branche

Groenendijk heeft mogen tekenen voor talloze prachtbedrijven in de vele branches die het bedrijfsleven rijk is. Hoe creëer je een unieke stijl binnen de standaarden van de representatieve kleding?

De invloed van de mode zorgt voor een gigantische stroomversnelling. Wat klanten in winkels zien, willen ze ook in de bedrijfskleding. Een positieve ontwikkeling, waar Groenendijk in mee gaat.

Collega Maatname

Standaard representatieve kleding

De standaard in representatieve kledingstukken van Groenendijk is daarom altijd modieus. Want: Als mannen privé smallere pijpen dragen en voor het werk ineens een klassieke wijde broek aan moeten, dan voelt dat niet prettig. Vooral de pasvorm van representatieve kleding heeft de laatste jaren dan ook een transformatie ondergaan naar strakker en meer fitted.

 

Daarnaast worden de materialen steeds lichter. En zelfs het uniform heeft een modern jasje gekregen. Een sprekend voorbeeld uit het portfolio van Groenendijk is de Nederlandse Politie. Maar ook bij de brandweer en binnen de beveiligingsbranche wordt de representatieve kleding sportiever, meer casual en stoer. Groenendijk let echter wel scherp op de medewerkers: iedereen moet gekleed kunnen worden. In samenwerking met jou en door de juiste aanpassingen te laten uitvoeren in ons eigen atelier kunnen wij dit realiseren.

Oog voor details

Wie nog meer onderscheid wil maken, kiest voor details. Groenendijk werkt bijvoorbeeld met ECC, vanwege de vele subtiele kleurdetails in overhemden en blouses waarmee net dát stijlvolle verschil gemaakt kan worden. Bovendien zit er stretch in de items waardoor ze zeer comfortabel zitten, zijn ze op zestig graden wasbaar en uit voorraad leverbaar. Denk daarnaast ook aan andere details waarmee een subtiele stijl-touch toegevoegd kan worden, zoals:

 • Accentkleuren in sjaals of pochet
 • Accentkleuren in knopen, ritsen of garen

 

Alle standaard kledingstukken zijn op verschillende manieren te customizen.

 

Stijl in de zorg

In de zorg merken wij dat bedrijven willen afstappen van wat traditioneel is. Het kleurgebruik in de kleding is ooit ontstaan vanuit wasserijen: wit blijft wit, pasteltinten blijven pastellerig, maar harde kleuren worden vaal door de reiniging. Groenendijk stapt samen met een grote zorginstelling af van het traditionele uniform. In zowel artikel-samenstelling als kleur: wit wordt een mix van taupe, oranje en lymegroen.

Op zoek naar iets unieks?

Groenendijks eigen ontwerper stelt jouw bedrijfskleding volledig from scratch samen.
 

Wat is stijl?

Stijl is iets persoonlijks. Ook als het gaat over representatieve kleding.

Stijl is kwaliteit

Bij Groenendijk werken we enkel met kwalitatieve stoffen, die bijvoorbeeld net iets meer rek geven. En altijd met een mooie afwerking, want ook dat is stijl. Bovendien zijn alle fournituren die wij gebruiken duurzaam; ze moeten 4 tot 5 jaar meegaan.
 

Stijl is het type kledingstuk

Representatieve kleding gaat niet alleen over een passend imago. De juiste stijl vertaalt zich ook in het type kledingstuk: van pantalon tot damesblouse, van gilet tot pochet. Daarom heeft Groenendijk een enorm breed scala kledingstukken en accessoires in het assortiment.


Stijl is comfort

Comfort is ontzettend belangrijk als het gaat om stijl. Peter Schijvens, designer bij Groenenijk: ‘Als jij elke dag 8 uur lang iets aan moet waar je je buik voor in moet houden, is dat niet fijn. Voor een man niet, voor een vrouw ook niet. Neem dus altijd de tijd om te passen en meten.’

Bovendien: wanneer medewerkers zich lekker voelen in hun kleding, stralen ze dat uit in het werk. 

 

 

Stijlvolle bedrijfskleding is maatwerk

Groenendijk weet dat goed zittende kleding maatwerk is en biedt daarom een bijzondere service: maatname op locatie. Jij kiest de locatie, wij nemen alle noodzakelijke maten van iedere medewerker op, registreren ze direct in jouw eigen webshop, en binnen afzienbare tijd is de outfit onderweg naar de medewerker.

Dankzij die gepersonaliseerde webshop kunnen de medewerkers uiteindelijk zelf de juiste maten nabestellen. Hoe handig is dat?

 

Durf kleur te kiezen: ga voor groen

Wie zich écht wilt onderscheiden met representatieve kleding gaat voor duurzaam. Ook daarvoor ben je bij ons aan het enige en juiste adres. Groenendijk is een van de meeste duurzame organisaties binnen haar soort. Kies voor artikelen waar duurzame grondstoffen in verwerkt worden. Of maak gebruik van ons unieke retourservice programma. Jouw organisatie wordt daarmee in één klap fashion verantwoord. 

 

Waarom kies je voor Groenendijk als je zoekt naar stijlvolle representatieve kleding?

Simpel. Groenendijk onderscheid zich op het gebied van representatieve kleding niet alleen met stijl en kwaliteit. Juist door de bijzondere services eromheen. En dat is uniek. Wij kunnen jou van A tot Z volledig ontzorgen. Van de eerste maatname op locatie tot laatste logoverwerking in ons eigen atelier. Jij hoeft alleen te zorgen dat jouw medewerkers hun overhemd (laten) strijken.

 

Vragen?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.