Representatieve kleding voor dames: stijlvol, zakelijk én comfortabel

Dames die stijlvol de werkvloer op willen, zijn bij Groenendijk aan het juiste adres. Van een comfortabele en professionele zakelijke outfit voor het bedrijfsleven tot mooie werkkleding voor in de zorg.

 

Professionaliteit en zelfvertrouwen

Het ruime assortiment dameskleding biedt voldoende keus om alle vrouwelijke medewerkers professioneel in het nieuw te steken. Van chique kokerrok tot comfortabele damesschoen; de mogelijkheden bij Groenendijk zijn eindeloos.

Elke dag 8 uur lang iets aan hebben waar je je buik voor in moet houden, is niet fijn. Wat is dan het grote verschil tussen Groenendijk en een reguliere winkel? Draagcomfort en pasvorm (naast onze volledige ontzorging natuurlijk).

Peter Schijvens, business development manager

Passen & meten

Goede maatvoering is cruciaal en staat bij Groenendijk op nummer 1. Wanneer jouw vrouwelijke medewerkers representatieve werkkleding moeten dragen, is het immers wel zo prettig wanneer stijlvol gecombineerd kan worden met comfort. Groenendijk adviseert daarom altijd om ruim de tijd te nemen voor het passen en meten. Dat hoef je uiteraard niet zelf te doen. Nadat we jouw persoonlijke webshop hebben ingericht, nemen we van alle medewerkers de maten op. Bij ons in Woerden of op een door jou gekozen locatie met onze speciale maatnamebus. Zo weet je zeker dat iedere medewerker perfect passende bedrijfskleding thuisbezorgd krijgt. Ons voornaamste doel? Zorgen dat zij die de kleding dagelijks draagt tevreden is. Een tevreden medewerker straalt professionaliteit en zelfvertrouwen uit. Met minder ga je niet akkoord toch?

Bedrijfskleding in een modern jasje

Dat bedrijfskleding niet alleen praktisch en comfortabel hoeft te zijn, bewijst de keuze van één van onze zorgklanten om het helemaal anders te doen. Peter Schijvens, designer bij Groenendijk: ‘Iemand die werkzaam is in de zorg mag er ook gewoon gezellig uitzien. Dat hoeft niet per se een katoenen jas te zijn, die stijf staat van de wasserij. Dat vinden de dragers ook niet prettig.’ Groenendijk heeft een bijzonder scala aan bijzondere klanten in een modern bedrijfsjasje mogen steken. Waaronder eerder genoemde  grote zorginstelling, die tegen de traditie in gaat voor stijl en gezelligheid, in plaats van wit en klinisch.

 

De dames van de brandweer

Peter Schijvens, designer bij Groenendijk: “Bij de brandweer werven ze momenteel veel vrouwen, daar hebben wij een volledige dameslijn voor ontwikkeld. Van nieuw design tot nieuwe patronen; zodat ook dames comfortabel hun werk kunnen doen.” Bij Groenendijk luisteren we in de eerste plaats naar de ‘problemen’ waar de (vrouwelijke) dragers tegenaan lopen. Is de kleding te warm, te stijf, te strak? Kan een nieuwe pasvorm of ander materiaal ook voor jouw vrouwelijke medewerkers het grote verschil maken? 

 

Wat is de toekomst: broek of rok?

"De rok verdwijnt uit het bedrijfsbeeld. En dat is een goede ontwikkeling", aldus Peter Schijvens. "Als brandweercommandant is een rok niet handig." De broeken hebben de laatste jaren een flinke metamorfose ondergaan. "De winst zit hem in de pasvorm. De zakelijke pantalon en werkbroek zijn volledig aangepast op de tijd van nu: smalle pijpen en toch functioneel. Want niet alleen de dragersgroep verjongt, ook de oudere dames willen geen wijde broeken meer dragen. Die draag je privé toch ook niet?"

Nette werkschoenen voor dames

Goede schoenen zijn altijd belangrijk. Tijdens het werken niet alleen voor de veiligheid; een mooie werkschoen kan de finishing touch geven aan een zakelijke outfit. Groenendijk is gespecialiseerd in representatieve schoenen en heeft standaard een buitengewoon ruim assortiment. Van moderne veiligheidsschoenen tot nette werkschoenen voor dames.

4 onmisbare kledingtips voor dames

Of je nu dagelijks achter de receptie zit of veel in beweging bent: werkkleding voor dames moet zitten als een tweede huid. Een aantal onmisbare tips van Groenendijks kleding-experts.

 

Zakelijke dameskleding mag vrouwelijk zijn

Uiteraard zijn er etiquette om rekening mee te houden. Maar ook in het bedrijfsleven bijvoorbeeld mogen de blouses meer getailleerd.

 

Zorg dat de kleding past

Ga altijd voor de juiste maat. Ruimere kleding laat je steviger lijken dan je bent. Bovendien ziet het er minder representatief uit: het jasje of de rok past immers niet. Groenendijk verzorgt de maatname van alle medewerkers, ook op locatie. Wij adviseren graag bij het vinden van de juiste outfit voor jouw werknemers.

 

Hou rekening met de taken die uitgevoerd moeten worden

Hou rekening met de diverse werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden bij de rok- en materiaalkeuze. Is er geen balie voor een receptioniste, maar enkel een tafel met een laptop? Pas de kleding daarop aan.

 

Don't: vrouw in een mannenpak

Kleed een vrouw niet onnodig in een mannenpak. Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden voor stijlvolle en vrouwelijke werkkleding.

Meer weten?

Wij beschikken over een breed aanbod werkkleding voor dames.