Nieuws

Elk jaar raken circa 25.000 mensen in Nederland besmet met de ziekte van Lyme, dat veroorzaakt wordt door een tekenbeet. Uit een onderzoek van het RIVM blijkt dat het aantal besmettingen jaarlijks toeneemt, ondanks dat de gevaren bekend zijn. Vooral mensen die in de natuur werken, hebben een verhoogde kans op besmetting en moeten daarom extra goed opletten.

Met de komst van warmer weer in de lente, worden teken weer actief. Het zijn kleine insecten die lijken op spinnen. Teken leven in bossen en velden en nestelen zich graag in de huid van mensen en dieren. Eén op de vijf teken zijn drager van de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. Omdat de ziekte van Lyme diverse nare symptomen bevat, moet een tekenbeet snel behandeld worden.

Hoe voorkomt u de ziekte van Lyme bij uw medewerkers?

  • Draag beschermende-, geïmpregneerde- en insectenwerende kleding. Graag verwijzen we u naar onze catalogus of neem gerust contact met ons op.
  • Laat uw medewerkers de teek snel en goed verwijderen en de datum van de tekenbeet noteren. Graag verwijzen we u naar onze catalogus voor beschermingsmiddelen op het gebied van tekenbeten.

Hoe verwijdert u een teek?

Voor meer informatie kunt u de app ‘Tekenbeet’ downloaden. De app omschrijft het uiterlijk van een teek en hoe een teek juist kan worden verwijderd als het zich heeft vastgebeten in de huid.

Bron: Arbotaal

Kunnen wij u helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct contact

Neem contact op met een van onze 30 binnendienst­medewerkers en geef uw bedrijf de uitstraling die het verdient.

0348 - 43 00 41

Contactpersoon per regio

Kunnen wij u helpen?

Aanmelden online magazine

Vul het formulier in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de branche

Altijd de juiste maat door
persoonlijke maatname

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.