Nieuws

Bij Groenendijk Bedrijfskleding wordt er veel aandacht besteed aan de thema’s duurzaamheid en circulariteit, wij streven ernaar om koploper te zijn op het gebied van duurzaamheid binnen de textielsector. De textielbranche is van oorsprong geen duurzame sector en er is op veel punten dan ook winst te behalen. Alleen wij kunnen de sector niet verduurzamen maar we zijn ervan overtuigd dat iedere groene stap er één in de juiste richting is! En daarom hebben wij de afgelopen jaren diverse duurzame stappen gezet, voorbeelden hiervan zijn:

  • Het opzetten van het TextilePoint programma, waarbij klanten hun gebruikte kleding weer bij ons terug inleveren en de kleding vervolgens gerecycled wordt tot de hoogwaardigste grondstof waar weer een nieuw product van gemaakt kan worden zoals isolatiemateriaal, tassen, picknicktafels en textielproducten.
  • Ons eigen ‘From Scratch’ kleding merk, waarbij de kleding uitsluitend in gecertificeerde fabrieken wordt gemaakt en waarbij we zoveel als mogelijk gebruik maken van duurzame materialen.
  • Ook leveren we uitsluitend merken die zich net als wij focussen op duurzaamheid.
  • En tot slot zijn we het afgelopen jaar ons nieuwe, gerenoveerde, duurzame en circulaire bedrijfspand betrokken waar ons energieverbruik dankzij de warmte- koudeopslag tot wel 80% is gedaald. Ook is er met onze eigen textielvezels gevelisolatie aangebracht.

Benieuwd naar alle overige duurzame stappen? Bekijk hier het volledige MVO jaarverslag van 2018.

Stichting Nederland CO2 Neutraal
De Stichting Nederland CO2 Neutraal richt zich op het inspireren van bedrijven om aan de slag te gaan met duurzaamheid. Door middel van bijeenkomsten en cursussen helpen zij MKB en grote bedrijven op weg.
Dankzij deze nominatie hopen wij ook andere bedrijven weer te inspireren naar een duurzamere onderneming!

Stem jij op ons?! Alvast bedankt!

Kunnen wij u helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct contact

Neem contact op met een van onze 30 binnendienst­medewerkers en geef uw bedrijf de uitstraling die het verdient.

0348 - 43 00 41

Contactpersoon per regio

Kunnen wij u helpen?

Aanmelden online magazine

Vul het formulier in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de branche

Altijd de juiste maat door
persoonlijke maatname

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.