Nieuws

Werkkleding wordt meestal niet geassocieerd met de woorden stijlvol en mooi, maar wat ons betreft ligt die tijd achter ons! Tegenwoordig hoeft werkkleding echt niet meer ‘lomp’ en ‘oncharmant’ te zijn. Waar vrouwen vroeger de mannenkleding aangemeten kregen, wordt bij het ontwerpen van kleding tegenwoordig steeds meer rekening gehouden met de uitstraling, zowel voor de man als voor de vrouw. Kleding mag tegenwoordig wat meer modieus en getailleerd zijn. Onze designer Peter Schijvens houdt rekening met alle wensen en behoeften van de dragers en ontwerpt niet alleen functionele maar ook stijlvolle kleding.

Vroeger was alles beter..
Of toch niet? Waar we vroeger vaak zagen dat pakken groot en wijd waren (ook voor vrouwen) zien we tegenwoordig dat colberts meer getailleerd zijn en broeken meer skinny. Waar werkkleding lange tijd nog achterbleef op het modebeeld zien we hier nu gelukkig een verschuiving in. Als organisatie of bedrijf wilt u mee met de nieuwste trends en dan kan werkkleding eigenlijk niet achterblijven.

Persoonlijk en eigentijds ontwerp
Vroeger bestond de keuze voor werkkleding uit traditionele polo’s, blouses en truien in standaard kleuren. Inmiddels zijn meer modieuze kleding zoals een chino en persoonlijke accessoires niet meer weg te denken. Hieronder lichten we een aantal grote werkbranches uit en worden de verschillen tussen vroeger en nu duidelijk zichtbaar.

ZORG dat jij er goed uitziet
Waar medewerkers in de zorg voorheen alleen in witte kleding aan het werk waren zien we tegenwoordig steeds meer kleur en vorm in de kleding terug. In de zorg zijn voornamelijk vrouwen werkzaam en daarom mag de kleding er best wat stijlvoller en vrouwelijker uitzien.

Een mannenberoep dus mannenkleding…
Wanneer u een aantal jaar geleden als vrouw aan het werk ging in de beveiligingsbranche moest u niet raar opkijken wanneer u mannenkleding aangemeten kreeg. Inmiddels leveren wij gelukkig al lange tijd op maat gemaakte pakken voor mannen máár zeker ook voor de vrouwelijke beveiligers in het land. Het aantal vrouwen in de beveiliging in Nederland is de afgelopen drie jaar tenslotte met vijf procent gestegen!

Horecatijger
Waar voorheen bijna iedere horecagelegenheid zijn personeel voorzag van een zwarte pantalon met wit overhemd of blouse zien we nu dat deze zijn ingeruild voor een hippere outfit met meer denim en leer.

De techniek van comfortabele werkkleding
Niet alleen in de beveiliggingsbranche kon u als vrouw zijnde aan het werk gaan in een mannenbroek. Ook in de technische sector bestond er een tijd terug helemaal geen vrouwelijke bedrijfskleding. Gelukkig heeft het merk F. ENGEL daar jaren geleden verandering in gebracht en hebben zij een Galaxy kledinglijn voor vrouwen op de markt gezet.

Casual Friday mag nu ook de rest van de week
De laatste jaren horen we vaak dat representatieve kleding steeds meer casual wordt. Maar deze verandering heeft zich al in de jaren 50 ingezet, toen ‘Casual Friday’ werd geïntroduceerd in Amerika. De grootste verandering met tegenwoordig is dat casual eigenlijk alle dagen gedragen mag worden en de representatieve kleding meestal voor speciale gelegenheden uit de kast getrokken wordt. De grootste verandering hierin is de standaard dat vrouwen voorheen altijd een rok of jurk moesten dragen, maar tegenwoordig ook in een pantalon naar het werk kunnen.

Benieuwd naar de nieuwste trends voor 2020 op het gebied van werkkleding? Houd ons in de gaten, binnenkort vertelt onze designer Peter Schijvens hier meer over!

Kunnen wij u helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct contact

Neem contact op met een van onze 30 binnendienst­medewerkers en geef uw bedrijf de uitstraling die het verdient.

0348 - 43 00 41

Contactpersoon per regio

Kunnen wij u helpen?

Aanmelden online magazine

Vul het formulier in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de branche

Altijd de juiste maat door
persoonlijke maatname

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.