Referentie

PostNL

Groenendijk Bedrijfskleding levert nu zo’n anderhalf jaar alle veiligheidsschoenen aan PostNL (voorheen TNT). Deze worden met name gedragen in de zes sorteercentra van PostNL. “Medewerkers die veel met rolcontainers en bakkenkarren werken moeten veiligheidsschoenen dragen”, aldus Janette Kamps van de afdeling Middelenmanagement van PostNL. Daarnaast verzorgt Groenendijk de levering van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s). Zo worden in de winterperiode ook rubberen snowsteps geleverd voor alle postbezorgers.

Waarom hebben jullie gekozen voor Groenendijk?

“Twee jaar terug hadden we bij PostNL veel verschillende leveranciers die veiligheidsschoenen en PBM’s leverden. Iedere locatie had zo zijn eigen contacten en bestelde zelf. Dat wilden we graag terugbrengen naar één leverancier. Dat is niet alleen efficiënter, maar ook goedkoper en beter beheersbaar. We willen nu dat iedereen bij Groenendijk bestelt.”

Hoe hebben jullie Groenendijk geselecteerd?

“Dit is een coproductie geweest tussen diverse afdelingen binnen PostNL, zoals Inkoop, Middelenmanagement en Arbo. Samen hebben wij een lijst met eisen en wensen vastgesteld. Daarna zijn diverse leveranciers gevraagd om een aanbieding te doen. Groenendijk bleek qua assortiment, levertijden en prijsstelling voor PostNL de meest geschikte leverancier. Groenendijk heeft na selectie een belangrijke bijdrage geleverd aan de definitieve vaststelling van het assortiment. Dit hebben we bijzonder op prijs gesteld.”

Hoe gaat een bestelling concreet in zijn werk?

“Wij hebben centraal de afspraken gemaakt met Groenendijk over het assortiment en de prijzen en een catalogus samengesteld met alle producten. Iedere locatie kan vervolgens zelf zijn bestellingen plaatsen. Groenendijk levert vervolgens rechtstreeks uit aan de betreffende locaties. De orderverwerking en facturatie gaat verder automatisch.”

Hoe bevalt de samenwerking met Groenendijk?

“Ik ben behoorlijk kritisch, maar Groenendijk presteert goed, zeker voor een nieuwe leverancier. Ze hebben niet alleen een compleet productaanbod. Ze zijn ook sterk in het nakomen van hun afspraken. En gaat er iets fout of heeft de locatie behoefte aan een ander product, dan wordt er direct contact opgenomen. Daarnaast zijn ze flexibel. We hebben bijvoorbeeld passessies voor de medewerkers in de zes sorteercentra gehouden. Daar wordt voornamelijk ’s avonds en ’s nachts gewerkt. Voor Groenendijk was het geen probleem om daar ’s avonds veiligheidsschoenen aan te meten.Voor ons is het heel belangrijk dat een leverancier ons bedrijf begrijpt en met ons meedenkt.”

www.postnl.nl

Kunnen wij u helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct contact

Neem contact op met een van onze 30 binnendienst­medewerkers en geef uw bedrijf de uitstraling die het verdient.

0348 - 43 00 41

Contactpersoon per regio

Kunnen wij u helpen?

Aanmelden online magazine

Vul het formulier in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de branche

Altijd de juiste maat door
persoonlijke maatname

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.