Trotse leverancier van de KPN

Waarom hebben jullie voor nieuwe bedrijfskleding gekozen?

“Er waren meerdere soorten kleding in omloop, mede door de overname van Getronics. Het werd hoog tijd om dat gelijk te trekken. Monteurs zijn voor KPN het visitekaartje, ze zijn het gezicht van ons bedrijf. Zij komen namens KPN achter de voordeur bij onze klanten. Zij bepalen, met hun busjes en kleding, ook het straatbeeld. We vinden dat de monteurs gezien mogen worden. Daarom hebben we geïnvesteerd in nieuwe kleding.”

Hoe is de nieuwe kleding tot stand gekomen?

“We hebben een klankbordgroep samengesteld met zo`n 25-30 monteurs. Eerst mochten zij de verschillende leveranciers en hun kleding beoordelen. In groepjes gingen de monteurs langs de leveranciers die we hadden uitgenodigd. Aan het eind mocht iedereen aangeven welke leverancier de voorkeur had en welke kledingstukken het meest aanspraken.”

“We hebben de groep daarna laten meedenken wat er in het kledingpakket moest komen. Wij hadden de voorkeur voor een klein en overzichtelijk pakket, maar de mening van de monteurs was heel belangrijk. Als veel monteurs aangaven dat ze er een spijkerbroek of polo met lange mouw in wilden, dan woog dat heel zwaar. Zo werd de korte lijst met hoogst noodzakelijke items weer wat langer.”

“We hebben bij het pakket ook nadrukkelijk gekeken naar multifunctionaliteit. Zo hebben we bijvoorbeeld gekozen voor 1 type jas. De binnenvoering van fleece is inritsbaar voor de winter. De binnenvoering is ook los als fleece te dragen.”

En hoe ging dat bij het ontwerp van de kleding?

“Bij het ontwerp van de kleding hebben wij ons laten inspireren door de schaatskleding van de KNSB. KPN is sponsor van de schaatsploeg en de stoere uitstraling van deze kleding past goed bij de uitstraling die de monteurs wilden. Door de kleding wilden we eigenlijk al 1-0 voorstaan op de concurrent. Dat was het doel.”

“Bij de presentatie hebben we dat ook doorgetrokken. Bij de jas zat een boekje met Sven Kramer in de nieuwe kleding. In de inleiding wenste hij de monteurs ook veel succes. Ik merk overal dat dat een gevoel van trots geeft. Heel gaaf om te zien.”

“De monteurs hebben overigens zelf ook een actieve bijdrage gehad bij het ontwerp van de kleding. Vooral als het om de details gaat. Op de borstzak moest bijvoorbeeld een knoopje komen, zodat er niets uit de zak valt bij het bukken. En naast de borstzak moest een apart vakje komen voor de pen. Dat hebben ze allemaal zelf bedacht.”

Wat zijn de eerste ervaringen met de nieuwe kleding?

“Onze monteurs lopen iedere dag in bedrijfskleding. Ze dragen van zichzelf letterlijk alleen een onderbroek. De bedrijfskleding is dus heel belangrijk voor hen. Het is natuurlijk onmogelijk om 1.300 monteurs 100% tevreden te krijgen. Maar als ik kijk naar de eerste reacties, dan vind ik het ongekend. De monteurs zijn er heel, heel blij mee. Sterker nog: ze zijn heel erg trots op de werkkleding. Het leuke is dat ze zelfs van klanten complimenten krijgen over hun kleding.”

“Het is leuk om te zien wat het met mensen doet als ze strak in het pak lopen. Ik heb al meerdere malen gehoord dat monteurs hun kleding echt showen. Ze gieten bijvoorbeeld water over hun jas om te laten zien dat hun kleding echt waterdicht is.”

Hoe kijkt u terug op de samenwerking met Groenendijk Bedrijfskleding?

“Als ik kijk hoe Groenendijk dit project heeft opgepakt, dan ben ik extreem positief. Wat Groenendijk onderscheidt is dat ze het complete plaatje aanbieden. Van productie tot de webshop aan toe. Ze bieden een totaaloplossing. Ze hebben ons daarbij echt ontzorgd. Tegelijk hebben ze ook veel op maat weten te regelen. Ze hebben hun beloftes meer dan waargemaakt. Iedereen van Groenendijk was ook heel betrokken bij het project. We zijn echt heel tevreden.”

www.kpn.com

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?

Onder het genot van een kopje koffie bespreken we graag alle mogelijkheden.