De ervaring van de BOA's binnen de gemeente Nieuwegein

Bij Gemeente Nieuwegein zijn op het moment 18 BOA’s en één toezichthouder werkzaam, welke allemaal in het uniform van Groenendijk de straat op gaan. Inmiddels hebben ook andere afdelingen, zoals de wijk coördinatoren, de interne dienst en de gemeente werf binnen de gemeente Nieuwegein voor bedrijfskleding van Groenendijk gekozen. Werkvoorbereider Stadstoezicht Ron Boer deelt zijn ervaring.

“In 2014 zijn de landelijke VNG richtlijnen voor het BOA-uniform opgesteld en waren wij genoodzaakt op zoek te gaan naar een partij die een uniform kon leveren dat voldeed aan de gestelde eisen. Na een aantal problemen bij de destijds gekozen partij zijn we opnieuw gaan zoeken. Onze voorkeur had een organisatie in de buurt en één waarvan we goede referenties hadden gehoord, ook moest het te leveren uniform natuurlijk aan de VNG-richtlijnen voldoen. Zodoende kwamen we uiteindelijk bij Groenendijk uit.”

“Na drie jaar de kleding naar tevredenheid gedragen te hebben bleek dat de gemeente Nieuwegein voor alle diverse afdelingen één nieuwe kledingleverancier moest kiezen middels een aanbestedingstraject. Na een proces van vergelijken, afwegen en voor- en nadelen naast elkaar leggen is tot mijn vreugde weer voor een samenwerking met Groenendijk Bedrijfskleding gekozen. Jullie hebben een breed assortiment waardoor aan alle eisen van de verschillende afdelingen binnen onze gemeente voldaan kan worden.”

“Binnen de aanbesteding die wij destijds hebben uitgezet was duurzaamheid een belangrijke eis. Het BOA-uniform en de services van Groenendijk voldoen zeker aan deze eis. Er wordt continu gekeken hoe de kleding verduurzaamt kan worden en gebruikte kleding wordt ingezameld via het TextilePoint Retoursysteem. Per jaar vullen we zo’n drie zakken á 25 kilo per zak. Ook is via dit retourproces het innemen van het BOA-logo geborgd, dit is een beschermd logo en mag dus niet zomaar bij het ‘normale’ afval terecht komen.”

“Natuurlijk zijn er ook bij de samenwerking met Groenendijk wel eens problemen. Maar dit wordt altijd netjes opgelost. Het contact met de relatiebeheerder, binnendienst medewerker en het customer operations team verloopt goed. En het is fijn dat wij als klant actief mee mogen denken over nieuwe aanpassingen en artikelen. Zo werd voorheen het kogelwerende vest onder de jas gedragen maar wordt dit tegenwoordig boven de jas gedragen. Hierdoor veranderen onze wensen voor de jas. Samen met meerdere gemeenten en Groenendijk zijn we tot een nieuw ontwerp gekomen welke nu in ontwikkeling is. Het is fijn dat wij hier bij betrokken worden, er wordt naar ons geluisterd en dat geeft een goed gevoel.”

 

“Groenendijk is duurzaam, levert kleding van kwaliteit en heeft een groot assortiment!”

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Voor iedereen leveren wij een pakket op maat. 
Wil je hier meer over weten?