De ervaring van gemeente Goeree-Overflakkee (Webego)

Eind vorig jaar is de Gemeente Goeree-Overflakkee na een aanbestedingstraject weer de samenwerking aangegaan met Groenendijk Bedrijfskleding. Binnen deze gemeente is voor diverse afdelingen bedrijfskleding nodig. Denk hierbij aan de afdelingen Metaal, Logistiek en Groenvoorziening maar ook aan Webego. Webego is een tak binnen de gemeente Goeree-Overflakkee die ervoor zorgt dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende werkplek krijgen. Binnen Webego is een groep van bijna 200 mensen werkzaam. Erwin van der Elburg is één van de coördinatoren rondom de bedrijfskleding en wij hebben hem een aantal vragen gesteld over de samenwerking tussen Webego en Groenendijk.

Welke werkzaamheden voeren de dragers uit?
“Werkzaamheden die vaak uitgevoerd worden zijn inpak- en schoonmaaktaken maar denk bijvoorbeeld ook aan het netjes houden van fiets- en wandelroutes in de regio. En dit is niet geheel onbelangrijk in de buurt van één van de mooiste stranden van Nederland (namelijk het strand van Ouddorp). Maar al deze diverse werkzaamheden maken de keuze voor bedrijfskleding wel lastiger. Bij alle verschillende werkzaamheden hebben we verschillende wensen. Maar er is goed meegedacht en uiteindelijk zijn er mooie diverse kledingpakketten tot stand gekomen.”

Hoe bestellen jullie nu de bedrijfskleding?
“Alle voormannen van de diverse takken binnen Webego hebben zelf de mogelijkheid om de bedrijfskleding voor hun team te bestellen via de webshop. Dit werkt erg fijn. Zij weten precies wat ze nodig hebben en ik heb hier vrijwel geen omkijken meer naar.”

Hoe verloopt het contact met Groenendijk?
“Snel en soepel. Relatiebeheerder Marco en Binnendienst collega Sven zijn goed op elkaar ingespeeld en vormen daardoor een goed duo. Ze weten allebei altijd wat er speelt en ik zie Groenendijk nu eigenlijk niet meer als leverancier maar meer als samenwerkingspartner.”

Hoe ervaren de dragers het kledingpakket?
“Ik hoor eigenlijk nooit klachten over de kleding. Een verbeterpuntje dat we wel fijn zouden vinden is het af en toe ontvangen van wat exemplaren van nieuwe artikelen om te testen en te ervaren hoe die kleding zit. Om er zo altijd voor te zorgen dat we goede kleding in het pakket hebben waar de dragers blij mee zijn.”

Zijn er nog andere verbeterpunten?
“Ik ben wel benieuwd naar nieuwe assortimenten en duurzame opties. Hierover word ik graag meer op de hoogte gehouden. En ik hoop Marco en Sven af en toe weer meer in ‘real life’ te ontmoeten en te kunnen bespreken waar we nog mogelijke verbeteringen door kunnen voeren.”

Hoe omschrijf je de samenwerking met Groenendijk?
“De kwaliteit en service zijn goed. Na een aantal jaren samenwerking zijn we nog altijd positief over de samenwerking.”

 

“Op naar een langdurige samenwerking de komende jaren!”

Goeree-Overflakkee & CircTex

Duurzaamheid speelt binnen gemeenten natuurlijk een hele belangrijke rol. Binnen gemeente Goeree-Overflakkee gaan dan ook een aantal werknemers het 100% circulaire werkkledingpakket van CircTex testen in de praktijk. Lees hier meer over circTex. 

 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Voor iedereen leveren wij een pakket op maat. 
Wil je hier meer over weten?