Donker Groep kiest voor groen!

Wie oog heeft voor het groene leven, ontdekt duizenden kleuren in Donker Groep. Donker Groep is altijd op zoek naar een groene en gezonde beleving, zowel binnen als buiten, voor iedereen mogelijk te maken.

(Donker Groen is één van de onderdelen binnen Donker Groep). 

Wat Donker Groep en Groenendijk Bedrijfskleding samen gemeen hebben als hoger doel is een bijdragen leveren aan het behoud van een leefbare aarde voor mens, dier en plant. Een belangrijke voorwaarde van de samenwerking was dan ook het doorvoeren van een aantal duurzame elementen omtrent de bedrijfskleding.

Met de komst van de nieuwe bedrijfskleding is gekeken naar; kwaliteit, draagcomfort, functionaliteit, uitstraling en uiteraard duurzaamheid. De bovenkleding voor de hoveniers en uitvoerders sluit volledig aan bij de nieuwe huisstijl van Donker Groen. De kleuren groen die verwerkt zijn ogen fris en geven een duurzame uitstraling. De medewerkers van Donker Groep stonden zelf aan de basis van de nieuwe kleding: zij beoordeelden en testten de kleding op draagcomfort en bewegingsvrijheid.

De nieuwe bedrijfskleding is in goede omstandigheden geproduceerd, en dit is ook zeker geborgd! Maar wat verstaan Donker Groep en Groenendijk Bedrijfskleding dan onder goede omstandigheden? Zij hanteren onder andere de volgende aandachtspunten; er is geen gebruik gemaakt van kinderarbeid en excessief overwerk maar wel rekening gehouden met een veilige werkomgeving en goede lonen, etc.

Daarnaast maakt Donker Groep gebruik van het retour service programma van Groenendijk, TextilePoint. Wanneer de kleding gedragen is verleng je de levensduur van de gedragen kleding door het in te zamelen in de TextilePoint-zakken. In samenwerking met FermWerk – een instantie die zich inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt – wordt de kleding gesorteerd op materiaal. Vervolgens worden deze gescheiden stoffen periodiek opgehaald door de verwerkingsbedrijven die de kleding verwerken tot bijvoorbeeld picknickbanken of stoelen, maar ook laptophoezen en vulling voor stoelen in de automobiele industrie. Kortom, het inzamelen en inleveren van afgeschreven kleding loont en draagt bij aan de verduurzaming van bedrijfskleding!

Met de nieuwe bedrijfskleding zetten Donker Groep en Groenendijk Bedrijfskleding gezamenlijk een stap naar een leefbare aarde voor mens, dier en plant.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Voor iedereen leveren wij een pakket op maat. 
Wil je hier meer over weten?