Duurzame, recyclebare en circulaire bedrijfskleding 'From Scratch'

From Scratch, de bedrijfskledinglijn waarin wij jouw en onze duurzaamheidsdoelstellingen écht waarmaken. Bedrijfskleding zonder concessies in kwaliteit met de garantie dat alle bedrijfskleding op een verantwoorde manier wordt gemaakt. 

 

Duurzaam, recyclebaar en circulair 

From Scratch draagt verantwoordelijkheid voor mens en milieu met duurzame, recyclebare en circulaire bedrijfskleding. Zo zorgen we ervoor dat de kleding in gecertificeerde fabrieken wordt gemaakt, waarborgen we eerlijke productie en gebruiken we steeds meer duurzame materialen.

De fabrieken waar onze producten worden geproduceerd, worden periodiek geauditeerd door organisaties als zoals Fair Wear Foundation, SA8000, REACH, ETI, OEKOTEX STEP, Fair Labor Association en BSCI. Onze inkopers zijn zich bewust van de risico’s in verschillende productielanden.

From Scratch, altijd een stap verder

  • Stijlvolle en eerlijke bedrijfskleding
  • Duurzaam zonder in te leveren op kwaliteit
  • Focus op comfort, gebruikersgemak en design
  • Strikte controle op de gehele productieketen
  • Slimme innovaties in circulaire bedrijfskleding
  • Excellente prijs-kwaliteitverhouding

Design voor recycling

Met een eerlijk verhaal en slimme innovaties verleggen wij de grenzen in de traditionele markt voor bedrijfskleding. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van onze circulaire bedrijfskledinglijn. Hierin gaan we bij From Scratch zorgvuldig om met onze grondstoffen en halen we de bedrijfskleding aan het einde van hun levenscyclus weer op door Textilepoint. Deze wordt vervolgens tot aan het laatste stiksel gerecycled tot garen om een nieuw kledingstuk te maken of grondstoffen die in andere producten bruikbaar zijn zoals picknickbanken, stoelen en interieuraccessoires.

100% circulariteit wordt bereikt als een product na een zo lang mogelijke levensduur is terug te brengen naar een grondstof met zijn oorspronkelijke eigenschappen.

Jeanet van der Stoel, CR Manager

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.