PSO Nederland heeft een uitgebreid bericht op de website geplaatst over de acties die wij rondom dit onderwerp uitvoeren. Hieronder is dit bericht te lezen. Veel leesplezier. 

Groenendijk Bedrijfskleding is sinds 1997 een toonaangevende totaalleverancier van bedrijfskleding, bedrijfsschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen in de gehele Benelux met een focus op duurzaamheid. Binnen onze samenleving is duurzaamheid een steeds belangrijkere rol aan het spelen. Bij Groenendijk Bedrijfskleding zijn ze dan ook continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden en innovaties op dit gebied. Hun doel is om de klant te ontzorgen van A tot Z. Gezamenlijk brengen ze de specifieke wensen en behoeften van de klant in kaart en worden de meest comfortabele, unieke en eigentijdse ontwerpen geproduceerd die 100% aansluiten!

Sociaal ondernemen is de bedrijfscultuur

Groenendijk Bedrijfskleding heeft vanaf de start van de organisatie gewerkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt omdat het voor hen als morele verplichting voelt om deze mensen een gelijkwaardige positie aan te bieden binnen de organisatie. Dit is vanaf het begin een belangrijk aspect van de Groenendijk cultuur geweest. Maatschappelijk verantwoord ondernemen, zowel vanuit duurzaamheidsoogpunt als vanuit het sociale aspect is iets waar waarde aan wordt gehecht. 

Samen met hun medewerkers gaan ze op zoek naar de kwaliteiten die iemand te bieden heeft en signaleren ze kansen waarin iemand nog kan ontwikkelen. Ze streven ernaar om deze medewerkers zoveel mogelijk in het ‘gewone’ proces mee te laten draaien, in hoeverre dit in redelijkheid van deze werknemer kan worden gevraagd.

‘‘Zo heb ik mijn eigen werkplek, waar het rustig is en ik mijn eigen taken kan doen. Het is echt helemaal mijn plekje: ik heb mijn eigen to do’s en prioriteitenlijstje. Ik ben trots dat ik deze werkzaamheden bij Groenendijk mag uitvoeren.’’

- Medewerker van Groenendijk Bedrijfskleding

Gekozen voor het PSO-certificaat

Groenendijk is er trots op dat ze alle mensen een kans willen bieden en dit is iets wat ze daarom ook naar buiten uit willen dragen. De PSO-certificering is daarom een mooi, concreet bewijs van hun inzet.

Groenendijk werkt nauw samen met SW-organisatie Ferm Werk. Vanuit Ferm Werk zetten zij mensen op detacheerbasis in voor diverse werkzaamheden. Hierbij kan er worden gedacht aan logistieke werkzaamheden, van schoonmaken tot klussen in- en rondom het pand. Regelmatig stromen er daarnaast vanuit Ferm Werk medewerkers door naar Groenendijk. Ook komen er via de reguliere sollicitatieprocedure geregeld kandidaten binnen die zich in een uitkering bevinden of op een andere wijze een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Deze kandidaten hebben bij Groenendijk evenveel kans om een nieuwe Groenendijk-collega te worden als de andere kandidaten.

Sociaal ondernemen in de toekomst

Groenendijk streeft ernaar deze hoge positie op de prestatieladder te behouden. Dit willen ze doen door de aandacht die er binnen de organisatie is voor sociaal ondernemen vast te houden. Met de huidige visie op sociaal ondernemerschap verwachten zij dit bij de volgende certificering dan ook weer waar te kunnen maken!

Meer informatie?

Wil jij meer informatie over dit onderzoek naar 100% circulaire bedrijfskleding? Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen je hier graag meer over!