Nieuwe regelgeving voor werken aan spoor en weg

Van geel naar oranje, per 1 juli 2019 is alles waar rijdend materieel kan verschijnen verplicht gekleed in het oranje. Zo zijn ook spoorwerkers straks verplicht gekleed in het oranje. De kleurwisseling moet voor meer duidelijkheid zorgen tussen de verschillende bouwbranches. Aannemers die zowel aan het spoor als de weg werken, hoeven straks niet meer te switchen. Ook is dit in lijn met regelgeving in omringende landen.

Dé kans om vooruitstrevend te zijn!
Kies voor een circulair veiligheidsvest van From Scratch, een jas gemaakt van gerecycled materiaal of maak gebruik van de expertise van onze designer voor jouw unieke oranje jas.

De kleurwisseling heeft vooral impact op de spoorbouw. Daar wordt nu geel gedragen.  In de bouw of langs de weg werd altijd al fluor oranje kleding gedragen. Officieel geldt deze wijziging al vanaf januari. Tot juni wordt een geel/ oranje combinatie nog geaccepteerd. De regelgeving rond reflecterende strepen blijft hetzelfde. Toch blijven we gele kleding zien. Leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid zullen geel blijven dragen.

Wij helpen graag met een soepele overgang. En als het even kan doen we dat graag op een duurzame manier.

In onze designs zijn we kieskeurig in de materiaalsamenstelling. We weten dat niet alles recyclebaar is. Wij maken gebruik van het Wear2 stikgaren. Dit maakt het mogelijk om toevoegingen als badges, striping en ritsen te ontmantelen en schone materiaalstromen te creëren. Ja, dit is complex. En nog niet voor ieder product al (technisch) haalbaar. Dit veiligheidsvest is wel écht volledig recyclebaar. Hoe? We halen de striping eraf. Dit is een ander materiaal dat we apart moeten verwerken. Wat overblijft is 100% polyester doek. Deze monostroom kan onze partner verwerken tot nieuw garen. Hiervan maken wij weer nieuwe veiligheidskleding!

Striping
De gebruikte striping bestaat uit TPU. Dit zorgt voor een zacht en soepel product. De microprismatische technologie zorgt voor de hoge zichtbaarheid. De striping is recyclebaar. Maar moet daarvoor wel van de kleding afgehaald worden. Daarom stikken we de striping met Wear2 garen. Zo komt dit TPU materiaal terecht in het geschikte verwerkingsproces.

Oranje doek
Het vest is gemaakt van 100% polyester garen.  Vervolgens wordt hier de oranje high visible kleur aan gegeven. Na de gebruiksduur kunnen wij dit product verwerken tot nieuwe garens. Door het Wear2 stikgaren kunnen we de niet-polyester materialen makkelijk verwijderen. Zo blijft een monostroom polyester over. Onze verwerkingspartner kan dit perfect gebruiken als nieuwe grondstof voor zijn garens.

Klittenband
Op dit product is gekozen voor klittenband gemaakt van polyester. Als dit product wordt gerecycled blijft het klittenband op het doek zitten. Het is polyester, hetzelfde materiaal als het doek.