Zaterdag 28 september zette Groenendijk Bedrijfskleding de deuren van het nieuwe, circulair gerenoveerde bedrijfspand open voor iedereen uit Woerden en omgeving. Tussen 10.00 en 12.00 uur was iedereen welkom om een kijkje te nemen in het bedrijfspand. Bezoekers zijn verrast tijdens hun reis door Groenendijk.

Blik op de toekomst
De afgelopen jaren is Groenendijk Bedrijfskleding fors gegroeid. Als gevolg hiervan waren de medewerkers verdeeld over vijf verschillende locaties. Met het oog op nóg meer groei in de toekomst en de wens om de organisatie efficiënter in te richten, werd in 2017 de keuze gemaakt om een nieuw bedrijfspand te zoeken. Een pand waarin onderlinge samenwerking, betere communicatie en automatisering tot een efficiëntere werkwijze moeten gaan leiden.

Groenendijk Bedrijfskleding is een echt familiebedrijf uit Woerden, en wilde daarom natuurlijk wel in Woerden gevestigd blijven. Na een lange zoektocht is dit gelukt en hebben zij een pand op de Carrosserieweg, naast Ferm Werk, circulair gerenoveerd en nieuw leven in geblazen.

Quote Marien: “Groenendijk Bedrijfskleding is klaar voor de toekomst! In ons nieuwe, circulair gerenoveerde en geautomatiseerde bedrijfspand blijven wij ons richten op de verduurzaming van de textielbranche en blijft de klant natuurlijk centraal staan!”

Elke groene stap is er één
Groenendijk Bedrijfskleding streeft ernaar de koploper op het gebied van duurzaamheid te zijn binnen de textielsector. Het nieuwe pand kon dus niet achterblijven. Tijdens de renovatie zijn allerlei duurzame innovaties doorgevoerd. Zo zijn ‘oude’ materialen hergebruikt en gerecyclede grondstoffen teruggebracht in bijvoorbeeld het meubilair, zoals de picknicktafels buiten en het akoestisch materiaal binnen.

Automatisering
Dankzij een nieuw computersysteem worden orders via rollenbanen automatisch naar de juiste afdeling getransporteerd. Op weg naar bijvoorbeeld de bedrukkingsafdeling komt de order langs de plateaulift, waarin alle logo’s zijn opgeslagen. Ook de plateaulift is gekoppeld met het computersysteem. Hierdoor komen de juiste logo’s én het juiste aantal logo’s bij de order terecht.

Sinds deze zomer gaan alle medewerkers fluitend aan het werk in het nieuwe pand. Benieuwd naar het pand en alle duurzame en innovatieve stappen die gezet zijn? Maak een showroom afspraak!