Vanaf morgen dragen de Nederlandse douaniers na 17 jaar een volledig nieuw uniform. Ontwerper Mart Visser en leverancier Groenendijk Bedrijfskleding zijn trots op de nieuwe uitstraling. De groene kleur verdwijnt en daarvoor komt een modern blauw uniform terug. “Na 2,5 jaar voorbereiding zijn we ontzettend trots om onze douaniers in het nieuw te steken.” Aldus onze algemeen directeur Jaap Groeneweg. 

In februari 2018 schreef de Douane een aanbesteding uit voor een volledig nieuw kledingpakket. De verwachtingen waren duidelijk. Na meerdere jaren in het huidige groene uniform te hebben gelopen, vond de Douane het tijd om het roer om te gooien qua kleur en draagcomfort van het uniform. Ontwerper Mart Visser heeft deze nieuwe kleuren toegepast in een eigentijds ontwerp. Groenendijk Bedrijfskleding heeft deze ontwerpen om weten te zetten in een fantastisch eindproduct. 

Bij de productie van het uniform is veel gebruik gemaakt van gerecycled polyester. Een duurzame techniek waar Groenendijk Bedrijfskleding zich in specialiseert. “Groenendijk Bedrijfskleding is dé totaalleverancier met oog voor duurzaamheid en circulariteit. Dat zie je niet alleen terug in de productie van onze kleding maar ook in onze bedrijfsvoering. De impact van de textielbranche op het milieu is groot. Daarom verlagen wij stap voor stap de milieu-impact van onze producten.” Aldus Groeneweg.

Het coronavirus heeft het project minimaal vertraagd, door op tijd te anticiperen op de situatie. De Douane is goed te spreken over de samenwerking en het meedenken tijdens de implementatiefase en mede daarom erg tevreden met leverancier Groenendijk Bedrijfskleding. 

Vanaf morgen worden op alle vliegvelden en in alle havens de nieuwe uniformen gedragen. Hopelijk mogen we snel weer op vakantie en kan iedereen de kleding zelf bewonderen.

 

Wil jij meer weten over specials? Klik op onderstaande button en kom erachter hoe dit traject eruit ziet, lees ervaringen van anderen en ontdek of een special ook bij jou past! 

Meer informatie?

Klik op de button hiernaast en neem contact met ons op.