In de huidige wereld van groeiend milieubewustzijn horen we steeds vaker termen zoals 'duurzaam' en 'recyclen'. Maar wat is circulaire bedrijfskleding precies, en wat is het verschil tussen duurzaam en circulair? Je leest het in dit blog.


Duurzaamheid en recyclen

Duurzaamheid draait om het verminderen van de negatieve impact op het milieu. Het gaat om bewuste keuzes maken die bijdragen aan een betere toekomst, zoals het gebruik van milieuvriendelijke materialen en verantwoorde productieprocessen. Recyclen is een belangrijk onderdeel van duurzaamheid. Het betekent dat producten na gebruik worden hergebruikt om nieuwe producten te maken, met minder afval als resultaat.

 

Wat is dan circulair?

Circulariteit gaat een stap verder dan duurzaamheid en recyclen. Het concept van circulariteit houdt in dat een product zodanig wordt ontworpen en geproduceerd dat het aan het einde van zijn levenscyclus volledig opnieuw kan worden gebruikt, zonder dat er waarde verloren gaat. Dit betekent dat elke stap in het productieproces, van ontwerp tot en met hergebruik, gericht is op het sluiten van de kringloop.

 

FS Close, onze circulaire bedrijfskledinglijn

We hebben onze kennis en ervaring in de praktijk gebracht met FS Close, onze eigen circulaire bedrijfskledinglijn. Alle stoffen kunnen gerecycled worden tot nieuwe producten. En om het recyclingproces te versimpelen maken we gebruik van speciale Wear2 ®-garen. Dit zorgt ervoor dat we de verschillende onderdelen van de kledingstukken gemakkelijk van elkaar kunnen scheiden.

 

Kiest jouw organisatie voor circulair?

Door te kiezen voor circulaire bedrijfskleding zetten bedrijven een belangrijke stap naar een groenere en meer verantwoorde toekomst. Wil je meer weten over FS Close? Bekijk de pagina of neem contact op via 0348 – 79 10 79 of info@groenendijkbedrijfskleding.nl.