Mondial de Graaf Verhuizingen, onderdeel van Mondial Movers is één van de bedrijven die mee doet aan de draagproef van de 100% circulaire bedrijfskleding. Binnen de organisatie wordt al veel gestuurd op duurzame initiatieven. Mondial Movers heeft als koploper van MVO Nederland een voorbeeldfunctie als het meest sociale en duurzame verhuisbedrijf van Nederland. Over deelname aan het CircTex onderzoek hoefde dan ook niet lang nagedacht te worden. Ilona Boon is als administratief medewerkster betrokken bij allerlei projecten en dus ook bij het CircTex project. Zij vertelt waarom Mondial de Graaf Verhuizingen meedoet en wat de dragers van de kleding vinden.

“Drie verhuizers dragen de zwarte CircTex kleding en testen of deze werkkleding past bij de werkzaamheden die zij uitvoeren. Bij het zien van de kleding werden de deelnemers direct enthousiast. De kleding zag er mooi uit maar in de praktijk werd snel duidelijk dat de kleding nog niet geschikt is voor de werkzaamheden die onze verhuizers uitvoeren.” Aldus Ilona.

“Onze verhuizers zijn veel in beweging, de kleding moet meebewegen. Dat is bijvoorbeeld bij de broek nu niet het geval. Hier zit geen stretch in. Ook zweten de medewerkers erg in de kleding. Als verhuizer heb je een intensief beroep en het is daarom van belang dat de werkkleding ademt en het zweet afvoert. Deze punten moeten nog aangepast worden.”

Ondanks dat er echt nog verbeteringen doorgevoerd moeten worden aan de kleding zijn ze bij Mondial de Graaf Verhuizingen blij dat zij deel uitmaken van dit onderzoek. “Eén van de andere duurzame initiatieven van Mondial de Graaf Verhuizingen is het gebruik van Neste MY Renewable Diesel. Dit is brandstof gemaakt van afvalvetten, restvetten en plantaardige oliën. Deze volledig hernieuwbare en duurzame brandstof vermindert de CO2-uitstoot met 90%”. 

Bij Groenendijk zijn wij trots dat Mondial de Graaf Verhuizingen deelneemt aan dit onderzoek. Zonder ervaringen uit de praktijk kunnen wij het onderzoek niet voltooien. Samen werkt beter!


Op naar een circulaire toekomst!

Meer informatie?

Klik op de button hiernaast en lees alles wat jij wilt weten over het onderzoeksproject CircTex.