FrieslandCampina is altijd op zoek naar duurzamere opties voor het vervoer van boerderijmelk van de veehouder naar de fabriek (RMO-transport) en het transport van afgeleide melkstromen tussen de fabrieken (Intratransport). Zo zijn enige tijd geleden al melkwagens op zonnepanelen geïntroduceerd en rijdt er nu zelfs een melkwagen op waterstof. En daarmee is FrieslandCampina de eerste ter wereld.

Eén van de duurzaamheidspijlers binnen FrieslandCampina is ‘Een beter klimaat en een klimaatneutrale toekomst’. Er worden grote stappen gezet om dit doel te halen. 100% circulaire bedrijfskleding hoort daar natuurlijk ook bij. Bas de Niet, Teammanager Intratransport bij FrieslandCampina, heeft contact met chauffeurs die de kleding in de praktijk aan het testen zijn.

“Drie chauffeurs van FrieslandCampina zijn de zwarte CircTex broek, softshell en jas in de praktijk aan het testen. Op het eerste oog vonden zij dat de kleding een representatieve uitstraling heeft. Ook het FrieslandCampina logo dat op de jas en softshell is bedrukt oogt professioneel. Toch zijn er ook zeker kritische punten op de kleding aan te merken. De dragers vinden de broek niet erg lekker zitten en meer zakken zouden handig geweest zijn voor de werkzaamheden van de chauffeurs. Maar het is natuurlijk ook nog een testfase en er is vast genoeg ruimte voor verbetering in de toekomst!”

“De materiaalkeuze is voor circulaire producten op het moment nog beperkt”, aldus Jeanet van der Stoel, CSR manager bij Groendijk Bedrijfskleding. “Polyester is op dit moment de meest geschikte grondstof omdat de vezel na het recyclen lang en sterk genoeg is om her te gebruiken voor bedrijfskleding. Er is nog ruimte voor ontwikkeling van de producten. Zo analyseren we bijvoorbeeld bij de draagtest wat het draagcomfort is van de polyester kleding. Deze uitkomsten nemen we mee in de doorontwikkeling van circulaire producten.”

“In totaal rijden er bij FrieslandCampina 1200 chauffeurs van de veehouder naar de fabriek (RMO-transport) en tussen de fabrieken (Intratransport). FrieslandCampina doet er alles aan om dit vervoer zo duurzaam mogelijk te maken. En hoe mooi is het dat wij samen met Groenendijk Bedrijfskleding nog een extra stap kunnen zetten!” Aldus Bas.

 

Op naar een circulaire toekomst!

Meer informatie?

Klik op de button hiernaast en lees alles wat jij wilt weten over het onderzoeksproject CircTex.