Een gerecycled BOA-uniform? Dat kan!  

Ons BOA-uniform was al duurzaam maar is nu nóg duurzamer. Gebruikte materialen kunnen namelijk na gebruik gerecycled worden tot de originele grondstof waardoor we weer exact hetzelfde artikel kunnen produceren zonder nieuwe grondstoffen te gebruiken.  

Wij vinden het belangrijk dat deze nieuwe circulaire artikelen net zo lekker zitten als het huidige pakket. Daarom is er nu een draagproef gestart waarin 50 BOA's in de praktijk het nieuwe uniform testen. Zie de afbeelding hieronder voor enkele unieke specificaties. 

De BOA lijn is ontworpen vanuit de circulaire gedachte. Een kledingstuk ontwerpen die veilig en kwalitatief is, maar die ook lang mee gaat en uiteindelijk gerecycled kan worden tot een nieuw kledingstuk.


Jeanet van der Stoel CR manager bij Groenendijk Bedrijfskleding

Deze circulaire boa lijn wordt in samenspraak met boa’s ontwikkelt. Ik ben blij dat gemeenten en andere organisaties de verduurzaming van de textielsector even belangrijk vinden als wij. Door deze samenwerking ben ik ervan overtuigd dat deze nieuwe circulaire kledinglijn hét boa uniform van de toekomst is.


Mark van Velde Projectbegeleider circulair BOA-pakket

De draagproef

Het nieuwe pakket wordt de komende drie maanden getest. Aan de hand van de resultaten gaan we de producten verder finetunen. Zodat dit optimaal aansluit bij de wensen van de BOA's die dag in dag uit aan het werk gaan in het uniform. Er wordt een polo korte mouw, polo lange mouw, worker, softshell en sweater getest. Zie onderstaande video voor meer specifieke eigenschappen van de polo.