MVO

TextilePoint inzamelsysteem voor bedrijfskleding

Al enkele jaren doen wij onderzoek naar hoe kleding beter gerecycled kan worden zodat de grondstof weer bruikbaar is voor nieuwe kleding. Een voorbeeld hiervan is het Textiles 4 Textiles-programma – een Europees traject om kleding automatisch te sorteren. In dit programma hebben wij truien van deels gerecycled materiaal gemaakt. Hieruit bleek dat technieken nog verder verbeterd moeten worden om op werkkleding kwaliteit te komen. Sinds dat project hebben wij wel een retour serviceprogramma. Hiermee nemen we gebruikte kledingretour, vervolgens sorteren wij de verschillende stromen uit zodat er nieuwe producten van gemaakt kunnen worden.  Veel producten zijn nog niet ‘designed for recycling’. Hierdoor wordt het overgrote deel ingezet in de productie van isolatiemateriaal voor in huizen en auto’s.

Wat is het TextilePoint programma?

Het TextilePoint retoursysteem is een praktisch en compact inzamelpunt voor alle kleding. Het bestaat uit een verrijdbare houder met groene zakken dat bij een organisatie wordt geplaatst. Het is een middel om gebruikte bedrijfskleding efficiënt in het recyclingproces op te nemen. Afhankelijk van het product wordt het gerecycled tot de meest hoogwaardige optie. Het TextilePoint programma is een initiatief van Groenendijk. Wij vinden dat bij een duurzaam of circulair product ook de retourlogistiek moet zijn geborgd.

De zakken zijn zo vormgegeven dat ze in het normale logistieke proces vervoerd kunnen worden. Met één druk op de knop komt DHL de zakken ophalen en start het recyclingproces. 

Wat wordt met mijn kleding gedaan als ik het retour stuur voor recycling?

De kleding die wij ontvangen sorteren wij uit op basis van het materiaal dat er in zit. Dit zorgt ervoor dat ieder kledingstuk terecht komt in een recyclingproces dat zorgt voor een hoogwaardig eindproduct. Om dit inzichtelijk te maken hanteren wij vier gradaties. Voor gradatie 4 moet aan alle eisen rond monostromen zijn voldaan, we zien dat dit in de praktijk nog enorm lastig is. 

Er is heel veel mogelijk met oude bedrijfskleding!

De textielvezel is geschikt om in heel veel verschillende producten te gebruiken. Wij vinden het belangrijk om de vraag naar dit materiaal te stimuleren. Dit doen we door zelf gerecycled materiaal te gebruiken als basis voor nieuwe kleding, maar ook door alternatieve mogelijkheden te promoten.

Productvoorbeelden zijn trendy stoelen, tafels, kasten of allerlei kantoorattributen zoals laptoptassen maar ook desk dividers en akoestische panelen. Ook een buitenterrein kan volledig ingericht worden met textielvezels als basis, denk aan vlonders, lantarenpalen, bloembakken of tafels.

Interieur

Accessoires

Buiten interieur

Kunnen wij u helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct contact

Neem contact op met een van onze 30 binnendienst­medewerkers en geef uw bedrijf de uitstraling die het verdient.

0348 - 43 00 41

Contactpersoon per regio

Kunnen wij u helpen?

Aanmelden online magazine

Vul het formulier in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de branche

Altijd de juiste maat door
persoonlijke maatname

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.