MVO

Duurzame & Circulaire bedrijfsschoenen

Zet stappen met duurzame bedrijfsschoenen. Veilig en comfortabel werken start met werkschoenen die passen bij de werkomgeving. In ons assortiment bedrijfsschoenen zijn merken vertegenwoordigd als Emma en Cofra. Deze merken zijn één van de eerste met écht duurzame bedrijfsschoenen. Er is nagedacht over het materiaal, design en recycling na de levensduur. Naast innovatief op gebied van duurzaamheid, voldoen deze schoenen ook aan verschillende veiligheidseisen.   

 

Emma Circulaire Schoen

De duurzame schoen van Emma is gemaakt van zo min mogelijk onderdelen. Omdat bij het ontwerpen van de schoen gebruik is gemaakt van ‘design for recycling’ is het product eenvoudig te ontmantelen. Productonderdelen worden terug gebracht naar grondstof en zijn weer herbruikbaar in andere producten zoals nieuwe Emma schoenen.

VETERS | De veters zijn gemaakt van PET-flessen. Deze gaan terug het PET-recycling proces in zodat er weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden.

ZOLEN | De schoenzool is gemaakt van Polyurethaan (PU). De inlegzool is al van 70% gerecycled schuim. Na gebruik wordt de zool gerecycled, bijvoorbeeld tot vloermatten.

SCHOENNEUS, VETEROGEN EN VETERHAKEN | Deze onderdelen zijn gemaakt van staal. Dit materiaal komt met de reguliere metaalrecycling weer opnieuw in omloop.

Wie is Emma?

Emma veiligheidsschoenen is een Nederlandse fabrikant. Oorspronkelijk is dit bedrijf voortgekomen uit de Staatsmijnen in Zuid-Limburg. Emma staat bekend om schoenen met hoge kwaliteitsnormen die nog steeds (deels) in Kerkrade worden gemaakt.

Voor elke sector heeft Emma specifieke werkschoenen. Soms moeten werkschoenen bestand zijn tegen bepaalde chemicaliën, extra geleidend zijn of juist wat extra grip geven. Er zijn zelfs werkschoenen die aan ál deze eisen voldoen. Emma experimenteert continu met nieuwe materialen en patronen om steeds weer producten te optimaliseren en te verbeteren. De duurzame collectie is hierin kenmerkend.

Emma Zion S3

Emma Amazone S3

Emma Andes S3

Emma Himalaya S3

Emma Alaska S3

Emma Bryce S3

Emma Alaska S3 XXD

Cofra

Cofra is een Italiaans kwaliteitsmerk met een uitgebreide collectie werk- en veiligheidsschoenen. In de hypermoderne fabriek in Barletta worden dagelijks 15.000 paar werkschoenen geproduceerd. Hiermee is Cofra de grootste werkschoenenproducent in Europa. Met de nieuwste GreenFit collectie wordt een enorme sprong gemaakt richting een circulaire economie.

GreenFit collectie

In de nieuwe GreenFit collectie is gekozen voor duurzamer materiaalgebruik. De bovenstof is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Ook de veters zijn van dit garen gemaakt.

De binnenzool wordt voor 50% gemaakt van gerecycled polyurethaan. Het afval dat ontstaat bij het produceren van de zolen wordt weer hergebruikt in de productie. Er blijft dus geen restproduct meer over.

Cofra Angstrom S3 SRC

Cofra Earth ESD S1 P SRC

Cofra Ecological S1 P SRC

Cofra Hertz S3 SRC

Cofra Katal S3 SRC

Cofra Recuperator ESD S3 SRC

TextilePoint

Een product dat is ontworpen om na de levensduur nog van waarde te zijn, moet wel terugkomen in de keten. Wij vinden dat een product pas echt circulair is, als het ook daadwerkelijk wordt teruggebracht tot waarde na de levensduur. Daarom hebben we het TextilePoint programma.

Hiermee nemen we afgedankte producten retour en wordt het verwerkingsproces gestart. Afhankelijk van het product wordt het item teruggebracht tot een nuttige grondstof voor een ander product.

 

Kunnen wij u helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct contact

Neem contact op met een van onze 30 binnendienst­medewerkers en geef uw bedrijf de uitstraling die het verdient.

0348 - 43 00 41

Contactpersoon per regio

Kunnen wij u helpen?

Aanmelden online magazine

Vul het formulier in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de branche

Altijd de juiste maat door
persoonlijke maatname

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.