Uit onderzoek van Mediabrands Retail Buying Studie blijkt dat 62% van de Nederlanders duurzaamheid een belangrijk onderwerp vindt en dat 58% daadwerkelijk duurzame producten koopt. Ons doel is om een steeds grotere groep Nederlanders ervan te overtuigen waarom kiezen voor een duurzaam product impact heeft! Door bijvoorbeeld te kiezen voor een duurzaam T-shirt bespaar je maar liefst 10 x 10 min douchen dat staat gelijk aan 1.456 liter water. De nieuwe Rewear collectie van Tricorp is volledig duurzaam en dus een verstandige keuze. Bijkomend voordeel is dat deze duurzame collectie qua prijs gelijk is gebleven aan de basic collectie. 

Er is dus geen reden meer om niet voor deze duurzame variant te kiezen! Wil jij deze duurzame werkkleding collectie als eerste zelf ervaren? 

Meld je via het formulier hieronder aan!

Meld je aan en maak kans op een gratis proefpakket!

Ben jij overtuigd en wil je mee veranderen? Zet nu de eerste stap en maak kans om deze duurzame werkkleding gratis te testen!

* verplichte velden

De impact van textiel op het milieu

De textielproductie is de op één na vervuilendste industrie ter wereld. Gelukkig zijn er al veel verbeterstappen genomen en is er steeds meer mogelijk op het gebied van recycling en circulariteit. Redenen om de textielindustrie te verduurzamen zijn: 

Grote bijdrage aan milieuvervuiling | Er is steeds meer kleding beschikbaar uit landen waar geen milieuwetgeving bestaat. Deze landen (Bangladesh en Vietnam) gebruiken vaak steenkool als energiebron. Dit is super schadelijk voor het milieu.

Slecht drinkwater | In China is er in grote delen geen goed drinkwater meer. Dit komt door de kledingindustrie. Onbewerkte chemicaliën die worden gebruikt voor het maken van kleding komen in de watersystemen terecht. Dit heeft een negatieve impact op het schone drinkwater.

Slechte impact op de CO2 | De kledingindustrie is verantwoordelijk voor 10% van de totale CO2 uitstoot. Dit komt omdat we veel kleding weggooien en door het slechte productieproces van veel kleding. Bijdrage aan plastic in de oceaan: Kleding draagt als laatste bij aan de hoeveelheid plastic in de oceanen. Door het wassen van kleding komen er microvezels vrij. Deze microvezels zijn bij elkaar zo’n 50 miljard plastic flesjes.

Wat is op dit moment de stand van zaken?

  • Een Nederlander koopt gemiddeld 46 nieuwe kledingstukken per jaar;
  • De gemiddelde Nederlander heeft 173 kledingstukken in de kledingkast;
  • Van deze 173 kledingstukken zijn 7 kledingstukken tweedehands;
  • 15% van het plastic afval in de oceanen komt door kleding.

 

Zet jij de stap?

Download de flyer ontdek voor welke verandering jij kunt zorgen!

 

Duurzaam duur?

Een veelgehoorde reden om niet voor duurzame producten te kiezen is omdat men het idee heeft dat duurzaam altijd duurder is. Dit kunnen wij ons goed voorstellen. Maar in de praktijk blijkt dat bijvoorbeeld een duurzaam T-shirt gemaakt van Bio-katoen en Repet op lange termijn zeker wat oplevert. Door te kiezen voor een duurzaam T-shirt bespaar je maar liefst 10 x 10 min douchen dat staat gelijk aan 1.456 liter water. Het enige wat we nodig hebben is bewustwording om ervoor te zorgen dat onze toekomstige generaties geen tekort aan drinkwater zullen hebben. Een bijkomend voordeel is dat de REWEAR collectie van TRICORP qua prijs gelijk is gebleven aan de basic collectie. Duurzaam duur? Nee dus!

Uit onderzoek van Mediabrands Retail Buying Studie blijkt dat 62% van de Nederlanders duurzaamheid een belangrijk onderwerp vindt en dat 58% daadwerkelijk duurzame producten koopt. Ons doel is om een steeds grotere groep Nederlanders ervan te overtuigen waarom kiezen voor een duurzaam product impact heeft! 


Kortom, we moeten aan de slag om voor een verandering te zorgen! 
Beweeg jij met ons mee? 

 

Lees meer info op deze pagina of neem contact met ons op. 

 

TEXTILEPOINT

Wat is een duurzaam product als het vervolgens op de grote hoop terecht komt? 


Dankzij ons TextilePoint retourprogramma krijgt gebruikte kleding een tweede leven! Met dit programma geef je inhoud aan de duurzaamheidsambitie van jouw organisatie. Gebruikte kleding is hierdoor niet ongewenst in omloop en wordt gerecycled tot herbruikbare grondstoffen. Het inzamelen gebeurt met één druk op de knop, eenvoudiger kan niet. Door het gebruik van de zak reduceren wij ook nog eens de CO2 uitstoot. 

 

De textielvezel is geschikt om in heel veel verschillende producten te gebruiken. Wij vinden het belangrijk om de vraag naar deze grondstof te stimuleren. Dit doen we door gerecycled materiaal te gebruiken als basis voor nieuwe kleding, maar ook door alternatieve mogelijkheden te promoten.

 

In 2020 ontvingen wij 51.000 kilo aan kleding retour. 

ONTDEK DE GEDACHTE ACHTER DEZE VOLLEDIG DUURZAME COLLECTIE

COFRA GREEN-FIT

Bij een duurzaam kledingpakket horen natuurlijk ook duurzame werkschoenen. 

 

In de nieuwe ‘Green-Fit lijn’ van Cofra is bij de productie gebruik gemaakt van innovatieve en ecologische duurzame materialen. Zo is de buitenzijde van diverse modellen gemaakt van 100% gerecycled weefsel dat Texpet wordt genoemd. Texpet is een innovatief weefsel, gemaakt van plastic flessen. Per paar zitten er ongeveer 9 plastic flesjes van 50cl in verwerkt.


Elke stap is er één!

MELD JE AAN EN MAAK KANS OP EEN GRATIS PROEFPAKKET!

Ben jij overtuigd en wil je mee veranderen? Zet nu de eerste stap en maak kans om deze duurzame werkkleding gratis te testen!

* verplichte velden

Meer weten?

Ook voor jouw organisatie hebben wij een passende en unieke oplossing voor bedrijfskleding. Benieuwd wat wij precies voor jouw organisatie kunnen betekenen?