Nieuws

GROENE grondstof werkt beter
In 2018 was ons polyester gebruik voor 40% afkomstig uit gerecyclede PET flessen. In 2017 was dit slechts 13%. Dit komt door de ontwikkelingen die we hebben doorgevoerd in onze eigen standaard collecties. Hier vallen collecties onder die wij altijd op voorraad hebben zoals de BOA collectie en From Scratch kostuumlijn. Omgerekend heeft dit in 2018 een besparing opgeleverd van bijna 45 000 kWh. Dit is vergelijkbaar met ruim 850 keer je elektrische auto opladen. Hiermee zou je 242.000 km kunnen rijden!

Een groen kostuum
Het From Scratch kostuum bestaat voor het grootste gedeelte uit Re-PET polyester. Door het Wear2 stikgaren kan een deel opnieuw gebruikt worden voor het maken van kleding. Het gedeelte waar wol aan toegevoegd is, wordt laagwaardig gerecycled. Wol wordt gebruikt om het een zachte look en feel te geven. De productie van Re-PET heeft bijna 90% minder CO2 uitstoot dan virgin polyester. Voor Re-PET  wordt geen nieuwe olie onttrokken uit de aarde, het hergebruik van al bestaand polyester levert een enorme CO2 reductie op.

Colbert en pantalon, 1200 keer je telefoon opladen
Één colbert maakt verschil. In vergelijking tot normale modellen levert het gebruikte materiaal in deze colbert een energie besparing op van 5,24 kWh. Dit komt neer op 616 dagen je telefoon opladen. Of 1000 keer een avond Netflix kijken. Ook na gebruik levert deze colbert nog iets op. De colbert zal bij retourname voor 64% worden gerecycled tot paaltjes, isolatiemateriaal of I-DID tasjes. Door toepassing van het Wear2 stikgaren wordt de overige 36% weer opnieuw gebruikt in de kledingindustrie. De pantalon is ook volledig recyclebaar. 9% zal na recycling opnieuw bruikbaar zijn om kleding te maken. De rest, 91%, wordt gebruikt voor het maken van laagwaardige materialen, bijvoorbeeld een picknick bank. Draag je een colbert en pantalon, dan kan je met een goed gevoel 1200 keer je telefoon volledig opladen.

FUN fact.
In ons nieuwe bedrijfspand is de gehele isolatie gemaakt uit gebruikte kleding. Het buitenterrein wordt verlicht door lantarenpalen die gefabriceerd zijn van textiel granulaat. Ook onze buitenmeubels zijn gemaakt van gerecycled textiel.

 

Kunnen wij u helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct contact

Neem contact op met een van onze 30 binnendienst­medewerkers en geef uw bedrijf de uitstraling die het verdient.

0348 - 43 00 41

Contactpersoon per regio

Kunnen wij u helpen?

Aanmelden online magazine

Vul het formulier in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de branche

Altijd de juiste maat door
persoonlijke maatname

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.