Nieuws

Unieke samenwerking met meer dan zeventig partners

Den Haag – 4 juli 2016 | Groenendijk Bedrijfskleding heeft vandaag samen met meer dan vijftig andere bedrijven in de kleding- en textielsector het convenant ondertekend waarin wordt afgesproken gezamenlijk te werken aan verdere verduurzaming van de sector. Gezamenlijk vertegenwoordigen de deelnemers aan het convenant een derde van de omzet op de Nederlandse kledingmarkt. Dat is 4 miljard euro.

Groenendijk Bedrijfskleding wil actief werken aan de verdere verduurzaming van de collectie en de productieketen. Het is bijzonder dat zoveel partijen de handen in een slaan en bedrijven, NGO’s, vakbonden en overheid nu gaan samenwerken aan een duurzamere sector.

Eén van onze hoofddoelstellingen is dat Groenendijk het meest duurzame bedrijf van onze bedrijfstak is. Belangrijk is dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Duurzaamheid een prominente rol heeft in ons bedrijfsbeleid en wij vooruitstrevend innovaties ontplooien. Wij conformeren ons aan de uitgangspunten van het landelijke overheidsprogramma Duurzaam Inkopen en zijn ISO 14001 gecertificeerd. Naast ons interne beleid, hechten wij ook veel waarde aan ons externe beleid. (Hier kunt u meer lezen over ons MVO beleid)

Verbeterkansen worden mogelijk door het internationale bedrijfsproces tot in detail te inventariseren. Dankzij deze zogenaamd due diligence wordt het mogelijk rekenschap af te leggen over verbeterstappen die in beeld komen en worden aangepakt. Het is uniek dat zoveel partijen gezamenlijk het voortouw nemen om ervoor te zorgen dat consumenten steeds meer kleding kunnen kopen bij bedrijven die zich inzetten voor verduurzaming van de sector. Het doel is dat over vijf jaar 80% van de omzet op de Nederlandse markt bij convenantdeelnemers wordt gekocht.

convenant-4

Behalve kleding en textielbedrijven doen ook andere organisaties mee. Deze vijftien organisaties zijn nauw betrokken bij de doelen van het convenant: de arbeids-, milieu- en dierenwelzijn omstandigheden verbeteren in landen waar Nederlandse bedrijven kleding en textiel laten maken. Dankzij deze partner met hun internationale netwerk en lokale contacten kunnen in de productielanden overheden, vakbonden en non-gouvernementele organisaties betrokken worden bij de uitvoering van het convenant.

Het convenant bouwt verder op afspraken die al in 2013 werden gemaakt in het zogenaamde Plan van Aanpak ‘Verduurzaming Nederlandse textiel- en kledingsector 1.0’.

Kunnen wij u helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct contact

Neem contact op met een van onze 30 binnendienst­medewerkers en geef uw bedrijf de uitstraling die het verdient.

0348 - 43 00 41

Contactpersoon per regio

Kunnen wij u helpen?

Aanmelden online magazine

Vul het formulier in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de branche

Altijd de juiste maat door
persoonlijke maatname

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.