Nieuws

Het uniform is voor alle handhavers in de openbare ruimte in Amsterdam, of zij nu in dienst zijn van de stadsdelen, Stadstoezicht of een andere dienst met handhavende taken. Wethouder Gehrels, verantwoordelijk bestuurder voor Bedrijven en Inkoop, was bij de feestelijke ondertekening aanwezig. Stadsdelen en diensten kunnen onder de gunstige voorwaarden van het contract zelf hun kledingpakket voor handhavers samenstellen en bestellen.

Uniek voor Amsterdam
Voor dit raamcontract was Stadstoezicht zowel projectleider als lead buyer. Projectuitvoerder Marja Bijlsma van Stadstoezicht: “Het bestek is gepubliceerd in december. Hierin waren al onze eisen opgenomen: het uniform moet in huisstijl zijn, gezag uitstralen en uniek zijn voor Amsterdam. Maar natuurlijk moest de kleding ook functioneel en waterdicht zijn en verantwoord geproduceerd worden.”

Proefdragers
Het draagcomfort is vanaf mei getest door een groep proefdragers, die gezorgd hebben voor verbeteringen aan bijvoorbeeld ritsen, kragen en zakken. Bijlsma: “Het is, zoals ook de opdracht was, een uniek uniform geworden speciaal voor de Amsterdamse handhavers en daar zijn we trots op. Door de goede samenwerking met de stadsdelen, de gebruikersgroep, de proefdragers en de leverancier, hebben we dit resultaat binnen de gestelde termijn kunnen bereiken.”

Modeshow
Dit project is uitgevoerd in het kader van het Stedelijk Programma Regelgeving en Handhaving. Het uniform wordt op donderdag 20 november om 12.15u gepresenteerd met een modeshow op de Dam. Burgemeester Job Cohen zal hierbij de rol van presentator op zich nemen.

(tekst: Dienst Stadstoezicht Amsterdam)

Kunnen wij u helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct contact

Neem contact op met een van onze 30 binnendienst­medewerkers en geef uw bedrijf de uitstraling die het verdient.

0348 - 43 00 41

Contactpersoon per regio

Kunnen wij u helpen?

Aanmelden online magazine

Vul het formulier in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de branche

Altijd de juiste maat door
persoonlijke maatname

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.