Branche

Zorg & Hygiëne

Wees gerust, u bent in goede handen

Of u nu werkzaam bent in een ziekenhuis, verzorgingshuis, de thuishulp of een psychiatrische instelling: het is belangrijk dat u vertrouwen opwekt bij uw patiënten. Gaandeweg de behandeling zal er een vertrouwensband ontstaan, maar door een professionele uitstraling kan dit worden gestimuleerd en wordt meteen duidelijk wie hen kan helpen bij problemen.

Met verzorgd uitziend personeel en een uniforme en huiselijke uitstraling wordt de patiënt gerust gesteld. Daar hebben uw medewerkers baat bij. Zo krijgen zij natuurlijk overwicht en voeren zij professioneler en effectiever hun taken uit! Uiteraard kunnen wij ook kleding leveren voor bijvoorbeeld uw facilitair- en horecamedewerkers. 

zorg schoonmaak werkkleding uniform ziekenhuis psychiatrie verzorgingshuis thuiszorg jas vrouw Groenendijk Bedrijfskleding

Persoonlijk ontworpen bedrijfskleding voor uw organisatie

Voor designer Peter Schijvens voelt het als zijn plicht om unieke bedrijfskleding te ontwerpen die aansluit bij de wensen en behoeften van de mensen die zich dag in dag uit weer voor anderen inzetten. 

Peter: “U zorgt voor anderen, wij zorgen voor u. Ontwerpen maken voor de zorgsector is uitdagender en ingewikkelder dan ik had gedacht. Maar met een lach op mijn gezicht neem ik elke nieuwe opdracht aan, om weer te herzien waar de kansen liggen. Met ons team van productontwikkelaars hebben we de afgelopen jaren hard gewerkt om een sterke basis neer te zetten en ook de zorgsector van al haar wensen te voorzien.”

“Naast het ontwerp van de kleding spelen de materialen natuurlijk ook een belangrijke rol. Door de stijgende vraag naar een duurzamere samenleving hebben wij diverse innoverende en onderscheidende oplossingen voor u. Wij laten u kennismaken met nieuwe, in veel gevallen, recyclebare grondstoffen, weg van het traditionele. Ik probeer een tuniek er niet uit te laten zien als een tuniek.”

Wie ging u al voor?

Continu op zoek naar verbetering en de beste kwaliteit

Binnen Groenendijk Bedrijfskleding werken we met een team productontwikkelaars. Zij zijn dag in dag uit bezig met controles om de kwaliteit van uw bedrijfskleding te waarborgen.  

Taken die zij uitvoeren zijn:

 • De ontwikkeling van klant specifieke collecties
 • Het ontwerpen van eigentijdse bedrijfskleding
 • Zoeken naar de beste kwaliteit duurzame stoffen, kleuren en fournituren
 • Controleren van de samples op kleuren, artworks, pasvorm, stikwerk en verpakkingen
 • Uitvoeren van wastesten
 • Steekproefsgewijs eindcontrole voor levering

Kleding in de zorg moet tegen een stootje kunnen en een ook bestendig zijn tegen intensieve wasbeurten aangezien de kleding uiteraard moet voldoen aan hoge hygiëne standaarden. Daarom is het des te belangrijker de juiste kwaliteit te leveren en controles uit te voeren. Kijk hier voor meer informatie over de afdeling Productontwikkeling.

Bedrijfskleding voor een grote organisatie

Wanneer u honderden medewerkers in het nieuw wilt steken, denkt u wellicht aan een complexe en tijdrovende klus. Gelukkig zorgt Groenendijk Bedrijfskleding ervoor dat u volledig ontzorgd wordt en het voor u juist een leuk project wordt met als resultaat medewerkers die blij en met plezier aan het werk gaan in hun nieuwe kleding. Wij bieden u namelijk onder andere:

 • Voorraad beheer
 • Een klantspecifieke webshop waar u of uw personeel zelf de juiste kleding kan bestellen
 • Verzending direct naar de gewenste locatie, bijvoorbeeld op het werk of thuis
 • De mogelijkheid om met de pasbus op verschillende locaties langs te komen en de kleding te passen

Duurzame Zorg

Hoogstwaarschijnlijk bent u wel op de hoogte van de milieuthermometer en Green Deal binnen de zorgsector. Duurzame kleding scoort binnen de Zorg! Heeft uw organisatie al een bronzen of zilveren medaille behaald binnen de milieuthermometer, maar blijft goud nog achter? Wij kunnen u aan goud helpen. Om bij te dragen aan duurzame zorg en een duurzamere samenleving hebben wij verschillende initiatieven opgezet welke hieronder beschreven staan.

TextilePoint

Het TextilePoint retoursysteem is een praktisch en compact inzamelpunt voor alle kleding. Het bestaat uit een verrijdbare houder met groene zakken dat bij een organisatie wordt geplaatst. Het is een middel om gebruikte bedrijfskleding efficiënt in het recyclingproces op te nemen. Afhankelijk van het product wordt het gerecycled tot de meest hoogwaardige optie. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor picknicktafels, tassen en textielproducten.

Innovatie

Wij zien duurzaam handelen als standaard en zijn altijd opzoek naar nieuwe duurzame mogelijkheden. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Het opstarten van samenwerkingen met kledingfabrieken in Ghana
 • Het opstellen van een norm voor circulaire bedrijfskleding waardoor er meer duidelijkheid ontstaat over het feit of kleding echt zo circulair gemaakt is als wordt gezegd
 • En in 2018 hebben wij een bestaand pand circulair gerenoveerd en begin 2019 zijn wij verhuisd naar dit nieuwe duurzame bedrijfspand

Benieuwd naar alle stappen die wij nemen op duurzaam gebied? Bekijk hier het MVO jaarverslag van 2018.

Nieuwsgierig wat wij nog meer doen? Neem gerust contact met ons op. Wij bespreken graag alle mogelijkheden met u. 

Kunnen wij u helpen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct contact

Neem contact op met een van onze 30 binnendienst­medewerkers en geef uw bedrijf de uitstraling die het verdient.

0348 - 43 00 41

Contactpersoon per regio

Kunnen wij u helpen?

Aanmelden online magazine

Vul het formulier in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de branche

Altijd de juiste maat door
persoonlijke maatname

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.