Selecteer een pagina
Branche

Het boa-uniform

Kwalitatief, comfortabel en functioneel

Een boa openbare ruimte is enerzijds benaderbaar, dienstbaar en behulpzaam en anderzijds stelt hij/zij de norm en handhaaft de wet- en regelgeving. De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) heeft 5 elementen benoemd welke de gemeenten consistent dienen door te voeren in het nieuwe boa-uniform, zodat er een eigen, krachtige en herkenbare identiteit wordt gevisualiseerd.

Bij de ontwikkeling van de boa-collectie heeft Groenendijk de VNG-richtlijnen, draagcomfort, kwaliteit en functionaliteit centraal gesteld. Onze boa-collectie voldoet aan alle VNG-richtlijnen: volledig conform VNG handreiking en technische uitwerking van BEBOA.

Onderdelen van het boa-modeluniform

Het boa-modeluniform bestaat uit de volgende onderdelen: winterjas, zomerjas, poloshirt, trui, overhemd, worker, pantalon, hoofddeksels en diverse toebehoren. Deze onderdelen kunnen in een operationele stijl (worker met een polo) en een ceremoniële stijl (pantalon met een overhemd) worden samengevoegd.

Tevreden klanten

Middelen waarmee Groenendijk een maximale klanttevredenheid bereikt:

 • Hoge kwaliteit voor scherpe prijzen
 • Dienstverlening en advies bij u op locatie
 • Pasbussen met landelijke dekking, bemand met specialisten
 • Bestelgemak dankzij innovatieve klant specifieke webshop op maat
 • Leveringen binnen 24 uur
 • Breed en betrouwbaar assortiment
 • Koploper op het gebied van inzameling en verwerking van uw gebruikte kleding

Voordelen van het boa-modeluniform

 • Een herkenbaar uniform draagt bij aan de uitstraling en professionalisering van de boa openbare ruimte.
 • Uitwisseling tussen gemeenten onderling wordt vergemakkelijkt.
 • Vereenvoudigt gezamenlijke inkoop binnen gemeentelijke samenwerkingsverbanden.
 • Een eenduidig uniform biedt de mogelijkheid voor een landelijke campagne, waardoor de herkenbaarheid van de boa openbare ruimte wordt vergroot.

Draagcomfort

Bepalend voor het draagcomfort van de kleding is een combinatie van pasvorm, gekozen materiaal en een juiste maatkeuze met behulp van ons specialistisch maatname team. Onze eigentijdse en onderscheidende pasvorm is mede gebaseerd op de pasvorm van het nieuwe politie-uniform. De gekozen materialen zorgen voor een goede warmte in zowel koude als warme omstandigheden en hebben een uitstekende vochtregulerende werking. Door gebruik te maken van ons specialistisch maatname team, bent u verzekerd van kleding in de juiste maat en wordt indien nodig op maat gemaakt in ons eigen atelier. Een maximaal draagcomfort ligt binnen uw bereik als u van de producten en diensten van Groenendijk gebruik maakt.

Kwaliteit

Groenendijk gebruikt in haar boa-collectie uitsluitend hoogwaardige basismaterialen. Bestaat er voor de polo een betere kwaliteit dan de kwaliteit die succesvol wordt gedragen door de politie? De overige materialen hebben zich ook al ruimschoots bewezen in de praktijk bij tal van handhavende diensten. Een optimale gebruiksduur is binnen onze boa-collectie geborgd door materialen te gebruiken waarbij de kwaliteitsaspecten zoals slijt- en scheurweerstand, behoud van pasvorm, aantal reinigingsbeurten en kleurechtheid maximaal zijn.

Functionaliteit

Het is heel belangrijk dat een kledingleverancier zich verdiept in de specifieke werkzaamheden van een boa en dit vertaalt naar een kledingcollectie die daarbij past. Een boa maakt veel gebruik van een koppelriem, dus een jas moet dit niet belemmeren. Ook is een boa onder alle weersomstandigheden actief, dus de producten moeten beschermen tegen koude, warmte, wind en regen. Onze jarenlange ervaring in het leveren van kleding voor boa’s hebben wij verwerkt in onze boa-collectie waardoor de collectie uitstekend past bij de werkzaamheden en wensen van de boa op het gebied van eigenschappen en functionaliteit. Bekijk hier onze catalogus en bekijk onze gehele boa-collectie.

aanhouding boa politie handhaving toezicht blauw zwart werkkleding buiten Groenendijk Bedrijfskleding
boa uniform badges politie handhaving toezicht man kleding jas zwart blauw Groenendijk Bedrijfskleding

Ervaringen van gebruikers

Momenteel maken er honderden boa’s in de openbare ruimte gebruik van onze boa-collectie die volledig aansluit bij de uitgangspunten en richtlijnen die zijn opgesteld door de VNG. Het introduceren van een nieuw boa-uniform binnen een gemeente, dat afwijkt van het oude uniform, vormt altijd een extra uitdaging. Een opdrachtnemer kan het succes van het nieuwe boa-uniform beïnvloeden door een proactieve houding aan te nemen en de juiste communicatie toe te passen richting de gebruikers van het uniform. Met groot positivisme is ons boa-uniform al ontvangen door een grote groep boa’s.

Kwaliteitsborging

Ons kwaliteitssysteem is ISO 9001 gecertificeerd en zorgt ervoor dat kwaliteit van de producten en dienstverlening is geborgd. De materialen worden gecontroleerd op de hoogste kwaliteitsnormen en de confectie wordt verzorgd door producenten met een erkend en gecertificeerd kwaliteitssysteem. Bij binnenkomst in ons magazijn ondergaan de producten uitgebreide kwaliteitscontroles.

uniform boa bekeuring badges politie handhaving toezicht buiten auto's vrouwt-shirt zwart blauw Groenendijk Bedrijfskleding

Uniform ten behoeve van toezichthouders en boa’s overige domeinen

De VNG heeft het ontwerp gemaakt van het uniform voor de boa openbare ruimte, Domein I. Veel organisaties hebben echter ook toezichthouders en boa’s in andere domeinen in dienst waarvoor een uniform gewenst is. Over dit uniform zegt de VNG het volgende:

logo-vng

Het modeluniform boa openbare ruimte is een beschermd model. Dit betekent dat andere functionarissen anders dan de boa openbare ruimte niet in een soortgelijk uniform mogen lopen. Dit geldt niet alleen voor de combinatie van de elementen maar ook voor enkele elementen afzonderlijk. Strikt genomen betekent dit dat er een duidelijke afwijkende kleur moet worden gekozen. Ook is het niet toegestaan de blokkenband te gebruiken.

Groenendijk heeft daarom een extra uniform ontwikkeld voor deze ‘andere functionarissen’. Hierbij zijn dezelfde pasvormen, kwaliteiten en functionaliteiten gebruikt als bij het operationele boa-uniform. Er is rekening gehouden met de restricties die worden gesteld door de VNG. Hierdoor is draagcomfort gegarandeerd, voldoende onderscheid gecreëerd met de boa’s openbare ruimte en hoeft u niet verder te zoeken naar een oplossing voor al uw medewerkers.

Direct contact

Neem contact op met een van onze 30 binnendienst­medewerkers en geef uw bedrijf de uitstraling die het verdient.

0348 - 43 00 41

Contactpersoon per regio

Neem contact op!