Als ‘schoenenboer’ die wij in onze beginjaren waren zijn we enorm trots om onszelf nu leverancier van de nieuwe gevechtslaarzen voor Defensie te mogen noemen. Na een aanbestedingstraject waarbinnen wij een toekomstige shop-in-shop moesten demonstreren heeft Defensie voor ons gekozen. 30 april vond de ceremoniële ondertekening plaats. Vanaf september gaan wij daadwerkelijk van start met het adviseren van de militairen om begin 2022 passende gevechtslaarzen te leveren.

Voor iedere voet de juiste gevechtslaars

Alle militairen hebben recht op de juiste schoen, passend bij hun voeten en geschikt voor de werkzaamheden. Groenendijk verzorgt dit komende jaren voor hen allemaal. Dat betekent een heleboel verschillende voeten en wensen. De laarzen zijn onderverdeeld in acht categorieën, geschikt voor de verschillende werkzaamheden en omstandigheden waarin de militairen werkzaam zijn. Door middel van 3D meetapparatuur wordt precies in kaart gebracht welke eigenschappen de voet heeft en aan de hand daarvan kan de beste schoen geadviseerd worden. Doordat we diverse merken hanteren is er voor iedere militair een passend model en waar nodig kunnen er nog vermakingen gedaan worden. Dit keuzeconcept voor gevechtslaarzen is onderdeel van het STRONG (Soldier Transformation OnGoing) project. Naast het ruime aanbod gevechtslaarzen leveren we ook diverse sokken en onderhoudsmiddelen voor optimaal draagcomfort.

 

Advies op locatie

Om alle militairen zo efficiënt mogelijk van het juiste advies en de juiste gevechtslaars te voorzien rijden we vanaf september met de speciale schoenenpastrailer door het land naar de diverse kazernes. Hier kunnen wij per dag ongeveer 80 militairen adviseren. Vanaf begin 2022 richten we ook binnen het KPU-bedrijf in Soesterberg een shop-in-shop in waar ongeveer 150 militairen per dag terecht kunnen voor het passen, meten en uitgeven van de gevechtslaarzen. In totaal kunnen we uiteindelijk een paar honderd militairen per dag adviseren!

 

Inzet van veteranen en re-integranten

Ook veteranen en re-integranten die geen militair meer kunnen zijn bieden wij graag de mogelijkheid om betrokken te blijven bij Defensie en zo hun maatschappelijke rol binnen de maatschappij kunnen vervullen. Vanuit hun eigen ervaringen kunnen zij als adviseur gevechtslaarzen nieuwe militairen voorzien van het juiste advies.

Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging?

Voor het adviseren, opmeten en passen zoeken wij ook nog nieuwe enthousiaste collega’s. Wanneer je hier nog geen ervaring in hebt bieden we een maatwerk opleiding waarmee jij als 'adviseur gevechtslaarzen' aan de slag kunt! Wil je hier meer over weten?

Bekijk hier de openstaande vacature.