Binnen veel sectoren worden de afgelopen jaren verschillende eisen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en het terugdringen van Co gesteld. Ben jij als eigenaar van of manager bij een bedrijf ook druk bezig met het bedenken van oplossingen om bij te dragen aan deze doelstellingen? Er zijn gelukkig tal van mogelijkheden om hier stappen vooruit in te zetten, ook een verantwoorde keuze voor bedrijfskleding kan hieraan bijdragen! Benieuwd hoe?

Lees snel verder voor praktische tips en mogelijkheden.

De doelstelling voor Nederland is om 49% minder Co uit te stoten in 2030. Alleen wanneer iedereen zijn steentje hieraan bij draagt en zijn verantwoordelijkheid neemt kunnen we deze doelstelling behalen. Steeds meer bedrijven nemen stappen op het gebied van duurzaamheid. De eerste duurzame stappen die bedrijven vaak nemen zijn het bewust kiezen voor een energieleverancier en groene stroom. Daarnaast worden het bedrijfspand verduurzaamd en aan het wagenpark steeds meer elektrische auto’s toegevoegd. Duurzaam ondernemen wordt de norm.

De voordelen van een duurzaam beleid:

 • Steeds meer bedrijven en consumenten beoordelen jouw MVO-beleid en nemen dit mee in de keuze voor een product of partner
 • De overheid stimuleert maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • Je kunt je ermee onderscheiden van concurrerende bedrijven
 • Het is een mooie manier om nieuwe en innovatieve mogelijkheden door te voeren binnen jouw organisatie

 

Duurzame bedrijfskleding

De milieu-impact van de textielindustrie verminderen kunnen we niet alleen. Dit doen we samen. Samen met onze producenten, leveranciers, klanten en medewerkers. Om dit te bereiken werken we doorlopend aan nieuwe initiatieven. Zo gebruiken we ieder jaar weer meer gerecyclede materialen in onze bedrijfskleding.


Tips voor duurzame bedrijfskleding

 • Kies voor duurzame gerecyclede materialen zoals re-pet of biologisch katoen
 • Kies voor materialen die lang mee gaan
 • Kies voor materialen die te recyclen zijn
 • Verzamel gebruikte bedrijfskleding en stuur deze retour zodat de kleding optimaal in het recycleproces opgenomen kan worden
 • Zorg dat jouw bedrijfskleding leverancier voldoet aan de hoogste eisen binnen de textielbranche. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ISO en CEN normeringen en het GSES platform
 • Geef externe bekendheid aan jouw duurzame bedrijfskleding. Duurzame bedrijfskleding is een mooie manier om jouw duurzame stappen kenbaar te maken
 • Bewust omgaan met duurzaamheid kan zorgen voor een grote energiebesparing (zie afbeeldingen hieronder)

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA. De textiel industrie is één van de vervuilendste industrieën ter wereld. Ons doel is om de milieu-impact van de productie van bedrijfskleding te verlagen. We maken zoveel mogelijk gebruik van duurzame materialen en hebben als doel het meest duurzame bedrijf in onze branche te zijn.

Misschien kunnen onze duurzame stappen jouw organisatie inspireren! Lees het volledige MVO-jaarverslag voor alle ins en outs!

Meer weten?

Samen met jou denken wij graag na over nieuwe mogelijkheden en duurzame initiatieven. Onze dienstverlening passen wij aan aan de behoeften van jouw organisatie. Ben jij benieuwd of wij samen met jou de volgende duurzame stap binnen jouw bedrijf kunnen zetten? Neem gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag alle vragen en voorzien je van advies.