De afgelopen tijd zijn wij druk geweest met het project voor de nieuwe dienstkleding van de Douane. Na de zomer van 2020 moeten de ruim 3000 medewerkers van de Nederlandse Douane aan het werk in hun nieuwe uniform. Om de beste kwaliteit dienstkleding te kunnen garanderen zijn er diverse productielocaties bezocht. Benieuwd hoe een traject naar nieuwe dienstkleding eruit ziet? Wij nemen je mee tijdens onze reis met Douane.


Mart Visser 

Na afronding van de aanbesteding heeft onze afdeling productontwikkeling samen met couturier Mart Visser en een projectteam van Douane de herkenbare ontwerpen vertaald in een definitief kledingpakket. Onze afdeling inkoop heeft ondertussen met ongeveer 24 verschillende fabrikanten een planning gemaakt om te komen tot tijdige levering van de ruim 350.000 artikelen. Diverse collega’s hebben samen met de specialisten van Douane de afgelopen tijd meerdere productielocaties bezocht om te controleren of de kleding daadwerkelijk voldoet aan alle kwaliteitseisen en voorwaarden op het gebied van werkomstandigheden en duurzaamheid.


China & Vietnam

Jaap Groeneweg (Algemeen Directeur) en Brigitte Dernison (Productontwikkelaar) hebben begin december 2019 de reeks werkbezoeken afgetrapt met een reis naar China en Vietnam samen met een aantal betrokkenen vanuit de Douane. In acht dagen tijd zijn zes verschillende productielocaties bezocht. Twee in China en vier in Vietnam.

 

Slowakije


Vervolgens heeft Brigitte samen met Nelianne Ellerbroek (Productontwikkelaar) begin februari de producent van de kostuums in Slowakije bezocht. Later is Brigitte nog een keer hiernaar teruggegaan samen met enkele betrokkenen van Douane.

 

Kwaliteit


Bedrijfskleding moet voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit. Stoffen moeten lang mooi blijven, tegen een stootje kunnen en de kleding moet óók nog eens comfortabel zijn. En uiteraard moeten de maten van de kleding steeds hetzelfde zijn en overeenkomen met de paskleding waarmee de 3000 douaniers zijn maatgenomen. Controles zijn heel belangrijk om de kwaliteit te kunnen garanderen. Om deze reden is het dan ook geen uitzondering dat wij de productielocaties zelf bezoeken om producties te begeleiden en te controleren.

 

Sociale normen

 
Niet alleen om de kwaliteit te borgen is het van belang de locaties te bezoeken, ook vanwege het sociale aspect is het belangrijk om zelf te zien hoe hiermee omgegaan wordt op de productielocaties. Al onze productielocaties voldoen aan de hoogste eisen op dit gebied, de fabrieken moeten voldoen aan strenge regelgeving rondom het aantal werkuren, grootte van de werkplek en diverse andere ‘normale’ werkomstandigheden. Hoewel wij dit laten checken door officiële instanties voor elke fabriek waarmee wij samenwerken, is het waardevol om dit ook zelf te ervaren en transparant te kunnen delen met de klant.

 

Duurzaamheid


Naast de kwaliteit en werkomstandigheden neemt natuurlijk duurzaamheid een belangrijke rol in tijdens het productieproces. Het is belangrijk dat de komende jaren de CO uitstoot aanzienlijk verminderd wordt, zeker aangezien de textielsector één van de meest vervuilende sectoren in de wereld is. Om aan deze doelstelling bij te dragen zijn wij altijd op zoek naar innovatieve mogelijkheden en bieden wij diverse mogelijkheden om duurzamer met bedrijfskleding om te gaan. Naast de productielocaties die voldoen aan de hoogste milieueisen, stimuleren wij het gebruik van gerecyclede grondstoffen en recyclen wij zelf zoveel mogelijk oude werkkleding en geven de kleding op deze manier een tweede leven. 

 

Focus op specials – uniek en herkenbaar

 

Bedrijfskleding is hét visitekaartje van een organisatie. Geen opdracht is ons te gek. Wij zorgen ervoor dat jouw organisatie er uniek én herkenbaar uitziet. Hoe groot en complex de vraag ook is, gaat het alleen om een jack of toch liever een complete kledinglijn? Wij ontzorgen van A tot Z! Zo hebben wij bijvoorbeeld de politiepolo, het complete kledingpakket voor BOA’s en de NS ontwikkeld en geproduceerd.

 

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op of maak een showroomafspraak, wij beantwoorden graag al jouw vragen.