Uw eerste indruk

Maak indruk in stijl met representatieve bedrijfskleding

Bedrijfskleding is allang niet meer alleen functioneel. De juiste representatieve kleding kan van uw anonieme medewerker een wandelend – en vooral stijlvol – visitekaartje maken. Maar wat maakt kleding representatief? En zijn er bepaalde kledingvoorschriften waar de verschillende branches rekening mee moeten houden?

Hier leest u alles over de diverse stijlen. En de experts van Groenendijk geven en passant wat nuttige kleding-tips en -adviezen.

Wat ís representatieve kleding eigenlijk?

Leg deze vraag voor aan de – uiteraard bijzonder representatieve – medewerkers van Groenendijk en de antwoorden zijn even divers als de enorme hoeveelheid representatieve kledingstukken in de sfeervolle showroom:

Peter Schijvens, designer bij Groenendijk:
‘Je bent een ambassadeur voor het bedrijf waar je voor werkt. Dus als je naar je werk komt, vind ik dat het áltijd representatief moet zijn.’

Herman van Keulen, senior accountmanager:
‘Mensen die een representatieve functie hebben, zijn mensen die werken met passagiers, met klanten, met gasten. Werkkleding is voor mensen die werken met de handen.’

Bij een representatieve functie vinden wij het belangrijk dat:

  • de kleding er netjes uitziet,
  • eigentijds is,
  • de waarde van het bedrijf uitstraalt,
  • de functie direct duidelijk is,
  • de medewerker écht het gezicht van het bedrijf is.

Als uw medewerkers zich écht prettig voelen in hun representatieve kleding, stralen ze dat uit in hun werk.
Ons voornaamste doel is dan ook: zorgen dat alle medewerkers die de kleding dagelijks dragen goed in hun pak zitten.

‘Kleding is vooral emotie. Het moet lekker zitten, goed staan.’

Stef Verdaasdonk

Key Accountmanager

Is representatieve kleding per branche verschillend?

Absoluut. In de bankenwereld en hotellerie is representatieve kleding vaak een net kostuum. Een security-medewerker is direct herkenbaar aan het V-logo.

Bediend horecapersoneel draagt veelal een sloof. Waar de koks in dezelfde gelegenheid een koksbuis aan hebben.
Voor elke representatieve functie in iedere branche hebben wij passende standaard kledingstukken in het assortiment.

Creëer een unieke stijl binnen uw branche

Groenendijk heeft mogen tekenen voor talloze prachtbedrijven in de vele branches die het bedrijfsleven rijk is. Hoe creëer je een unieke stijl binnen de standaarden van de representatieve kleding?

‘De invloed van de mode zorgt voor een gigantische stroomversnelling.’ Herman van Keulen, Senior Accountmanager: ‘Wat klanten in winkels zien, willen ze ook in de bedrijfskleding.’ Een positieve ontwikkeling, waar Groenendijk in mee gaat.

De standaard in representatieve kledingstukken van Groenendijk is daarom altijd modieus. Want: ‘Als mannen privé smallere pijpen dragen en voor het werk ineens een klassieke wijde broek aan moeten, dan voelt dat niet prettig.’ Vooral de pasvorm van representatieve kleding heeft de laatste jaren dan ook een transformatie ondergaan naar strakker en meer fitted.

‘Zelfs in de hotellerie is een trendverschuiving gaande. Waar de etiquettes voorheen vrij strikt waren, mogen de blouses anno nu getailleerder.’

Herman van Keulen

Senior Accountmanager

Daarnaast worden de materialen steeds lichter. En zelfs het uniform heeft een modern jasje gekregen. Een sprekend voorbeeld uit het portfolio van Groenendijk is de Nederlandse Politie. Maar ook bij de brandweer en binnen de beveiligingsbranche wordt de representatieve kleding sportiever, meer casual en stoer.

Groenendijk let echter wel scherp op de medewerkers: iedereen moet gekleed kunnen worden. Dat kunnen wij. Samen met u. En door de juiste aanpassingen te laten uitvoeren in ons eigen atelier.

Oog voor details

Wie nog meer onderscheid wil maken, kiest voor details. Groenendijk werkt voor de hotelbranche bijvoorbeeld met ECC, vanwege de vele subtiele kleurdetails in overhemden en blouses waarmee net dát stijlvolle verschil gemaakt kan worden. Bovendien zit er stretch in de items (comfortabel), op zestig graden wasbaar en uit voorraad leverbaar.

Denk daarnaast ook aan andere details waarmee een subtiele stijl-touch toegevoegd kan worden, zoals:

  • accentkleuren in sjaals of pochet
  • accentkleuren in knopen, ritsen of garen.

Alle standaard kledingstukken zijn op verschillende manieren te customizen.
Neem contact met ons op en we vertellen u graag meer over alle mogelijkheden.

Bel vandaag nog

Stijl in de zorg

In de zorg merken wij dat bedrijven willen afstappen van wat traditioneel is. Het kleurgebruik in de kleding is ooit ontstaan vanuit wasserijen: wit blijft wit, pasteltinten blijven pastellerig, maar harde kleuren worden vaal door de reiniging.

Groenendijk stapt samen met een grote zorginstelling af van het traditionele uniform. In zowel artikel-samenstelling als kleur: wit wordt een mix van taupe, oranje en lymegroen. Want:

Wilt u iets unieks?

Groenendijks eigen ontwerper stelt uw bedrijfskleding volledig from scratch samen.

Ontdek de specials

‘Iemand in de zorg mag er ook flatteus uitzien. Dat hoeft niet per se in een witte katoen/polyester jas, die stijf staat van de wasserij.’

Peter Schijvens

Designer bij Groenendijk

Wat is stijl?

Stijl is iets persoonlijks. Ook als het gaat over representatieve kleding. De gemene deler is echter altijd hetzelfde:

Stijl is kwaliteit

Kwaliteit
Bij Groenendijk werken we enkel met kwalitatieve stoffen, die bijvoorbeeld net iets meer rek geven. En altijd met een mooie afwerking, want ook dat is stijl. Bovendien zijn alle fournituren die wij gebruiken duurzaam; ze moeten 4 tot 5 jaar meegaan.

Stijl is het type kledingstuk


Representatieve kleding gaat niet alleen over een passend imago. De juiste stijl vertaalt zich ook in het type kledingstuk: van pantalon tot damesblouse, van gilet tot pochet. Daarom heeft Groenendijk een enorm breed scala kledingstukken en accessoires in het assortiment.

Stijl is comfort


Comfort is ontzettend belangrijk als het gaat om stijl. Peter Schijvens, designer bij Groenenijk: ‘Als jij elke dag 8 uur lang iets aan moet waar je je buik voor in moet houden, is dat niet fijn. Voor een man niet. Voor een vrouw niet. Neem dus altijd de tijd om te passen en meten.’

Bovendien: als uw medewerkers zich lekker voelen in hun kleding, stralen ze dat uit in het werk.

Stijlvolle bedrijfskleding is maatwerk

Groenendijk weet dat goed zittende kleding maatwerk is en biedt daarom een bijzondere service: maatname op locatie.

U kiest de locatie, wij nemen alle noodzakelijke maten van iedere medewerker op, registreren ze direct in uw eigen webshop, en binnen afzienbare tijd is de outfit onderweg naar uw medewerker.

Dankzij die gepersonaliseerde webshop kunnen uw medewerkers uiteindelijk zelf de juiste maten nabestellen. Hoe handig is dat?

‘Representatieve kleding is vaak het ondergeschoven kindje. Terwijl je daar juíst het verschil mee kunt maken.’

Peter Schijvens

Designer bij Groenendijk

Durf kleur te kiezen: ga voor groen

Wie zich écht wilt onderscheiden met representatieve kleding gaat voor duurzaam. Ook daarvoor bent u bij ons aan het enige en juiste adres. Groenendijk is een van de meeste duurzame organisaties binnen haar soort.

Kies voor artikelen waar duurzame grondstoffen in verwerkt worden. Of maak gebruik van ons unieke retourservice programma. Uw organisatie wordt daarmee in één klap fashion verantwoord.

Hier leest u alles over ons Textile Point en onze duurzame representatieve kledinglijn From Scratch.

Waarom kiest u voor Groenendijk als u zoekt naar stijlvolle representatieve kleding?

Simpel. Groenendijk onderscheid zich op het gebied van representatieve kleding niet alleen met stijl en kwaliteit. Juist door de bijzondere services eromheen. En dat is uniek.

Wij kunnen u van A tot Z volledig ontzorgen. Van eerste maatname op locatie tot laatste logoverwerking in eigen atelier. U hoeft alleen te zorgen dat uw medewerkers hun overhemd (laten) strijken.

Interresse?

Neem vandaag nog contact op en ga voor de volledige service van Groenendijk: wij zorgen dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de kleding.

Bel vandaag nog

Kunnen wij u helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct contact

Neem contact op met een van onze 30 binnendienst­medewerkers en geef uw bedrijf de uitstraling die het verdient.

0348 - 43 00 41

Contactpersoon per regio

Kunnen wij u helpen?

Aanmelden online magazine

Vul het formulier in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de branche

Altijd de juiste maat door
persoonlijke maatname

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.