Uw eerste indruk

Representatieve kleding voor dames: stijlvol, zakelijk én comfortabel

Dames die stijlvol de werkvloer op willen, zijn bij Groenendijk aan het juiste adres. Van comfortabele bedrijfskleding voor de horeca, een professionele zakelijke outfit voor het bedrijfsleven tot mooie werkkleding voor in de zorg.

‘Elke dag 8 uur lang iets aan hebben waar je je buik voor in moet houden, is niet fijn.’

Wat is dan het grote verschil tussen Groenendijk en een reguliere winkel? Draagcomfort en pasvorm. (Naast onze volledige ontzorging natuurlijk.)

Peter Schijvens

Designer bij Groenendijk

Professionaliteit en zelfvertrouwen

Het ruime assortiment dameskleding biedt voldoende keus om alle vrouwelijke medewerkers professioneel in het nieuw te steken. Van chique kokerrok tot comfortabele damesschoen; De winkel van Groenendijk is eindeloos.

Passen & meten

Goede maatvoering is cruciaal en staat bij Groenendijk op nummer 1. Wanneer uw vrouwelijke medewerkers representatieve werkkleding moeten dragen, is het immers wel zo prettig wanneer stijlvol gecombineerd kan worden met comfort. Elke dag 8 uur lang iets aan hebben waar je je buik voor in moet houden, is niet fijn. Voor vrouwen niet en voor mannen niet.

Groenendijk adviseert daarom altijd om ruim de tijd te nemen voor het passen en meten.

Dat hoeft u uiteraard niet zelf te doen. Nadat we uw persoonlijke webshop hebben ingericht, nemen we van al uw medewerkers de maten op. In één van onze vestigingen of op een door u gekozen locatie met onze speciale maatnamebus.

Zo weet u zeker dat iedere medewerker perfect passende bedrijfskleding thuisbezorgd krijgt.

‘Ons voornaamste doel? Zorgen dat zij die de kleding dagelijks draagt tevreden is. Een tevreden medewerker straalt professionaliteit en zelfvertrouwen uit. Voor minder doet u het toch niet?’

Groenendijk Bedrijfskleding

Bedrijfskleding in een modern jasje

Dat bedrijfskleding niet alleen praktisch en comfortabel hoeft te zijn, bewijst de keuze van een van onze zorgklanten om het helemaal anders te doen. Peter Schijvens, designer bij Groenendijk: ‘Iemand die werkzaam is in de zorg mag er ook gewoon gezellig uitzien. Dat hoeft niet per se een katoenen jas te zijn, die stijf staat van de wasserij. Dat vinden de dragers ook niet prettig.’

Groenendijk heeft een bijzonder scala aan bijzondere klanten in een modern bedrijfsjasje mogen steken. Waaronder eerder genoemde zorginstelling, die tegen de traditie in gaat voor stijl en gezelligheid, in plaats van wit en klinisch.

Meer zien? Een aantal van de klanten die u voorgingen vindt u hier.

De dames van de brandweer

Peter Schijvens, designer bij Groenendijk: ‘Bij de brandweer werven ze momenteel veel vrouwen, daar ontwikkelen wij een volledige dameslijn voor. Van nieuw design tot nieuwe patronen; zodat ook dames comfortabel hun werk kunnen doen.’

Bij Groenendijk luisteren we in de eerste plaats naar de problemen waar de (vrouwelijke) dragers tegenaan lopen. Is de kleding te warm, te stijf, te strak?

Kan een nieuwe pasvorm of ander materiaal ook voor uw vrouwelijke het grote verschil maken? Neem vandaag nog contact met ons op: we helpen u graag.

Wat is de toekomst: broek of rok?

‘De rok verdwijnt uit het bedrijfsbeeld. En dat is een goede ontwikkeling’, aldus Peter Schijvens. ‘Als brandweercommandant is een rok niet handig, en ook in hotellerie kiezen vrouwen steeds vaker voor broeken.’

Die broeken hebben de laatste jaren een flinke metamorfose ondergaan. Peter: ‘De winst zit hem in de pasvorm. De zakelijke pantalon en werkbroek zijn volledig aangepast op de tijd van nu: smalle pijpen en toch functioneel. Want niet alleen de dragersgroep verjongt, ook de oudere dames willen ook geen wijde broeken meer dragen. Die draag je privé toch ook niet?’

Nette werkschoenen voor dames

Goede schoenen zijn altijd belangrijk. Tijdens het werken niet alleen voor de veiligheid; een mooie werkschoen kan de finishing touch geven aan een zakelijke outfit.

Groenendijk is gespecialiseerd in representatieve schoenen en heeft standaard een buitengewoon ruim assortiment. Van moderne veiligheidsschoenen tot nette werkschoenen voor dames.

Bekijk ons aanbod in de catalogus of neem contact met ons op. We helpen u graag verder.

3 onmisbare kledingtips voor dames

Of je nu dagelijks achter de receptie zit of avond na avond een kleine marathon loopt in de horeca: werkkleding voor dames moet zitten als een tweede huid. Een aantal onmisbare tips van Groenendijks kleding-experts.

 1. 1. Zakelijke dameskleding mag vrouwelijk zijn.
  Uiteraard zijn er etiquettes om rekening mee te houden. Maar ook in de hotellerie bijvoorbeeld worden de blouses getailleerder.
 2. 2. Zorg dat de kleding past.
  Ga altijd voor de juiste maat. Ruimere kleding laat je steviger lijken dan je bent. Bovendien ziet het er minder representatief uit: het jasje of de rok past immers niet.
  Groenendijk verzorgt de maatname volledig voor u, ook op locatie. Wij adviseren u graag bij het vinden van de juiste outfit voor uw werkgevers.
 3. 3. Hou rekening met de taken die uitgevoerd moeten worden. En waar.
  Moet iemand in bijvoorbeeld de horeca veel bukken? Hou daar bij de rok- en materiaalkeuze rekening mee. Is er geen balie voor een receptioniste, maar enkel een tafel met een laptop? Pas de kleding daarop aan.

Don’t: vrouw in een mannenpak


‘In de beveiliging komen steeds meer vrouwen, die helaas nog te vaak in een mannenpak worden gestopt. Dat is jammer. Want wij kunnen een prachtig pak aanbieden dat wél vrouwvriendelijk is.’

Carola van Ieperen

Accountmanager

Bent u op zoek naar mooie bedrijfskleding voor dames?

Neem vandaag nog contact met ons op en vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag verder.

Kunnen wij u helpen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct contact

Neem contact op met een van onze 30 binnendienst­medewerkers en geef uw bedrijf de uitstraling die het verdient.

0348 - 43 00 41

Contactpersoon per regio

Kunnen wij u helpen?

Aanmelden online magazine

Vul het formulier in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de branche

Altijd de juiste maat door
persoonlijke maatname

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.