Branches

In iedere branche representatief op de werkvloer

Bij Groenendijk weten we dat er slechts enkele seconden voor nodig zijn om een goede eerste indruk te maken. In welke branche

Voor iedere branche een passend pak

Van zorg tot horeca, van beveiliging tot overheid. Voor iedere denkbare branche kunnen wij een passend representatief kledingpakket leveren. Van de beste kwaliteit, duurzaam geproduceerd en volledig op maat. Met alle zorg die u van Groenendijk gewend bent. u ook werkzaam bent; wij zorgen ervoor dat het wat de kleding betreft wel goed zit in de toekomst.

Onze totaalservice is beschikbaar voor:

Beveiliging & toezicht

Wie werkzaam is in de beveiliging wil er netjes en verzorgd bijlopen. Niet alleen vanwege het herkenbare embleem; een strakke outfit straalt zekerheid en vertrouwen uit.

Bij Groenendijk zorgen we dat alle mannen en vrouwen in deze branche snel, passend en in de juiste maten de werkvloer op kunnen. Al dan niet met veiligheidsschoenen, safetyriemen en desgewenst met de juiste clipdassen om het plaatje af te maken.

Extra onderscheid maken als beveiligingsbedrijf?

Tip van Carola van Ieperen, Accountmanager bij Groenendijk: ‘Ga voor een clipdas met het logo erop. Of stap af van het traditionele pak en kies een workwear broek met een zwarte polo en dito jas.’

Hier leest u meer over de mogelijkheden binnen beveiliging & toezicht.

Bijzondere beveiliging

Samen met een welbekend beveiligingsbedrijf hebben wij een kledingpakket gedeeltelijk in Ghana laten produceren. Om zo ter plaatse lokale werkgelegenheid te creëren en toe te werken naar een bepaald loon voor de toekomst.

Maatschappelijk verantwoord produceren: ook dat is Groenendijk.

Hotellerie, horeca & catering

Passende kleding voor een extra warm welkom, gezag in de keuken, herkenbaarheid op iedere cateringlocatie…

Binnen deze branche is niet alleen een klantvriendelijk houding cruciaal; de kleren maken de man (en vrouw natuurlijk). Zowel in de keuken en de bediening, als bij de receptie, de entree en in de schoonmaak. In een driesterrenrestaurant, bij een horecaopleiding, op een foodfestival en in een boetiekhotel.

Álle medewerkers binnen dit vakgebied kunnen door Groenendijk in het nieuw gestoken worden. Met of zonder hoogwaardige verwerking van uw logo.

Bekijk hier wat wij binnen de hotellerie & horeca voor u kunnen betekenen.

Kwaliteit & details

Wie binnen de hotellerie & horeca het onderscheid wil maken, kiest voor kwaliteit. Met bijvoorbeeld hoogwaardige merken als Le Nouveau Chef of Chaud Devant en sprekende details.

Herman van Keulen, senior accountmanager: ‘Wij werken bijvoorbeeld met ECC, vanwege de vele subtiele kleurdetails in overhemden en blouses, waarmee je hét verschil kunt maken. Stretch zorgt daarnaast voor comfort en de overhemden zijn bovendien op zestig graden wasbaar’.

Andere details waarmee een subtiele stijl-touch toegevoegd kan worden:

 • accentkleuren in sjaals of pochet
 • accentkleuren in knopen, ritsen of garen.

Interesse?

Neem een kijkje in de catalogus of maak een afspraak voor een vrijblijvend bezoek aan onze showroom.

Bel vandaag nog

Zorg & hygiëne

Vertrouwen en herkenbaarheid: dat is wat ons betreft het belangrijkste wat het personeel in ziekenhuizen, verzorghuizen, de thuishulp, psychiatrie of schoonmaak moet uitstralen.

Met verzorgd uitziende medewerkers en een uniforme uitstraling:

 • stelt u de patiënt of de klant gerust
 • heeft het personeel meer zelfvertrouwen.

Uniek: nieuwe kwaliteit in de zorg

Groenendijk kiest voor een nieuwe kwaliteit in de zorg als het gaat om representatieve kleding. Voor een grote zorginstelling is een volledig polyester uniform ontwikkeld: om de kleurechtheid te bewaken én het draagcomfort te vergroten.

‘Door het stijve weefsel is de huidige zorgkleding vaak een hobbezak. Dankzij polyester zien dames met een maat xxl er ook charmant uit: dit materiaal valt heel soepel en ziet er mooi uit.’

Peter Schijvens

Designer bij Groenendijk

De werkkleding komt bovendien met een speciale finish op de vezel en ook het garen wordt gekleurd om de kleurechtheid te waarborgen. ‘Hiermee zijn wij nummer één in de markt.’

De volgende stap in de zorg? Deze kleding duurzaam maken. Peter Schijvens: ‘De productie loopt. Ik mag met trots zeggen dat dit een bijzonder mooi concept is voor 4.000 dragers.’

Niet alleen het materiaal ondergaat een metamorfose. Ook wat stijl betreft stappen zorginstellingen af van wat traditioneel is in de werkkleding…

Openbaar vervoer & persoonlijk vervoer

Groenendijk heeft in 2014 getekend voor een grote speler in het openbaar vervoer: de Nederlandse Spoorwegen. Voor de ruim 9.000 medewerkers ontwikkelden wij een volledig nieuwe representatieve kledinglijn.

Wie de schoen past

Maar niet alleen in het openbaar vervoer mogen de medewerkers strak in het pak op het perron verschijnen. Ook wanneer u werkzaam bent in het persoonlijk vervoer of dienst doet als taxichauffeur, verzorgt Groenendijk passende bedrijfskleding. Desgewenst met het juiste schoeisel.

Wanneer chauffeurs veel in en uit moeten stappen – bijvoorbeeld uit een bus, trein of taxi – hebben ze een anti-slipzool nodig. Misschien wel met een stalen neus. Welke werkschoen het beste past bij uw professie, vertellen we u graag. Daarbij houden we altijd rekening met comfort en veiligheid.

Bekijk hier het uitgebreide assortiment werkschoenen.

‘Er zijn niet veel partijen in Nederland die een grote klant zoals de NS aankunnen.’

Roland Moed

Sales Manager

Van 10 tot 10.000 werknemers

Van maatname op locatie tot bestelsysteem in de persoonlijke webshop. Groenendijk ontzorgt grote én kleine bedrijven.

Want wij begrijpen dat ook een kleiner bedrijf met 10 werknemers graag maatname wil, de handigheid van een bestelsysteem, een retourmogelijkheid wanneer medewerkers uit dienst gaan of continuïteit in het product als de kleding toe is aan vervanging.

Neem vandaag nog contact op en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bel vandaag nog

‘In de ene branche is het belangrijk dat de kleding snel geleverd wordt. In de andere dat de gedragen kleding geretourneerd kan worden. Maar bij álle branches staat betrouwbaarheid voorop.’

Roland Moed

Sales Manager

Denk ook eens aan…

Beurskleding, musea & uitvaart

Het kostuum is een van de moeilijkste producten op het gebied van representatieve bedrijfskleding, door:

 • de wensen van de medewerkers
 • de beschikbaarheid van artikelen
 • de enorme maatboog die voorhanden moet zijn

De behoefte aan een goedzittend pak, passend voor alle medewerkers in bijvoorbeeld musea, een uitvaartcentrum of personeel dat een beurs bezoekt, is echter enorm. Evenals de dienstverlening en service die erbij hoort.

‘Uitvaartbedrijven en musea bijvoorbeeld doen nu vaak inkopen bij een dames- of herenzaak. Ze kopen dan alleen het product. Niet de service die Groenendijk voor hetzelfde geld wél kan leveren.’

Roland Moed

Sales Manager

Kostuum met extra’s

Wanneer u Groenendijk inschakelt om een passend pak voor iedere personeelslid te leveren, bestelt u niet alleen dat pak, maar krijgt u de volledige service eromheen:

 • Maatname op locatie
 • Directe bestelling & levering bij de medewerkers thuis
 • Vermaken in eigen atelier
 • Inrichting van een persoonlijke webshop

Dat scheelt u veel werk én veel tijd.

Interesse?

Wilt u meer informatie of direct een vrijblijvende offerte? Neem vandaag nog contact met ons op. We helpen u graag.

Bel vandaag nog

Kunnen wij u helpen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct contact

Neem contact op met een van onze 30 binnendienst­medewerkers en geef uw bedrijf de uitstraling die het verdient.

0348 - 43 00 41

Contactpersoon per regio

Kunnen wij u helpen?

Aanmelden online magazine

Vul het formulier in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de branche

Altijd de juiste maat door
persoonlijke maatname

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.