Merken

100 jaar bedrijfsgeschiedenis

In 1910 richtte Johannes Schabsky, overgrootvader van de huidige directeur Werner Schabsky, de “Unnaer Schuhfabrik” op en legde hiermee de basis voor de nu meer dan 100 jaar succesvolle ATLAS® Schuhfabrik. De ATLAS® Schuhfabrik behoort tot één van de toonaangevende fabrikanten van veiligheidsschoenen in Europa. Deze is gevestigd op de moderne productielocatie in Dortmund. Veiligheids- en beroepsschoenen zijn uw dagelijkse begeleiders in de arbeidswereld en moeten daarom een perfecte pasvorm, een aangenaam feel-good klimaat en vooral een hoog draagcomfort waarborgen. We willen u aanvullend met nieuwe ideeën en ontwerpen inspireren en vinden het hiermee onze taak om uw verwachtingen, van een goede veiligheidsschoen, duidelijk te overtreffen. ATLAS® Schuhfabrik is dé specialist voor uw veiligheid – voor alle sectoren van de Industrie.

dortmund

Kwaliteit

SL20 green ESDElke ATLAS® veiligheidsschoen volgt een kwaliteitsproces en wordt precies op uw behoeften toegespitst. Met geselecteerde materialen, precieze afwerking en hoogste betrouwbaarheid, vervaardigen wij producten die ook morgen nog inspireren.

De ATLAS® productie in Brazilië: kwaliteit begint bij het leder

In het zuiden van Brazilië grazen op een uitgestrekte grasvlakte, (die gekscherend “het grootste koe grasland in de wereld” wordt genoemd), onder andere het runderras Black Angus. Uit deze runderhuiden ontstaat een kwaliteitsproduct dat meer is dan alleen werkstof. Deze lederkwaliteit biedt het beste draagcomfort en is bijzonder duurzaam.

atlas-leder

Wij fabriceren de lederen delen van onze veiligheidsschoenen in het zuiden van Brazilië. In de staat Rio Grande do Sul (in de buurt van de Argentijnse grens), vindt de ATLAS® productie plaats in de universiteitsstad Lajeado en Bom Retiro. De kernwaarden van ATLAS® zijn van oudsher kwaliteit en waarde. Wij stellen bijzonder hoge eisen aan onze producten waardoor mensen op de werkvloer goed beschermd zijn, maar waarbij tegelijkertijd een hoog draagcomfort gegarandeerd wordt. Daarom maken wij alleen gebruik van een bijzonder hoogwaardige kwaliteit leder.

Traditie ontmoet innovatie

Het is voor ons van groot belang om traditie en innovatie te verbinden. Hierdoor kunnen wij adequaat reageren op veranderingen in de arbeidswereld om daarmee aan de verwachtingen van onze klanten te kunnen blijven voldoen. In de ontwikkeling en fabricage van onze veiligheidsschoenen benutten wij natuurlijk onze ervaring, maar we hebben ook een open vizier voor nieuwe ideeën waarmee wij trends in de markt kunnen zetten.

“We zijn trots op de traditie van het merk ATLAS® en op het succes van ons bedrijf. Alleen degene die zich bewust is van zijn “roots”, kan de toekomst met nieuwe ideeën en innovaties gestalte geven”, zegt Werner Schabsky (Managing Director).

 

Producten

Atlas

Kunnen wij u helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct contact

Neem contact op met een van onze 30 binnendienst­medewerkers en geef uw bedrijf de uitstraling die het verdient.

0348 - 43 00 41

Contactpersoon per regio

Kunnen wij u helpen?

Aanmelden online magazine

Vul het formulier in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de branche

Altijd de juiste maat door
persoonlijke maatname

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.